Tommi Mäkinen.Foto: OLI SCARFF
WRC
4. september 2019, 14:18

Tommi Mäkinen võttis tuure maha: ta pole sõitjast enam väga huvitatud, vaid hoiab silma peal

Toyota rallitiimi pealik Tommi Mäkinen teatas augusti keskpaigas, et huvitub väga Dani Sordo teenetest. Nüüd tõmbas soomlane Autospordiga veidi tuure maha.

Hispaanlast peetakse rallimaailma üheksa paremaks teiseks viiuliks, kes on suurepärane meeskonnamängija, kuid on ka piisavalt kiire, et kõrgete kohtade nimel võidelda. Väidetavalt soovis Ott Tänak mullu, et Toyota Sordo palkaks.

Nii aga ei läinud, sest Andorras elav sõitja lõi käed Hyundaiga. 36aastane roolikeeraja triumfeeris tänavu Sardiinias, pärast Tänaku probleeme roolivõimuga. Kõrges mängus oli Sordo ka Mehhikos, Saksamaal, Argentinas ja Portugalis, kuid streikiv Hyundai tõmbas nendel rallidel tema lootustele kriipsu peale.

"Dani on tänavu olnud väga-väga hea, kuigi ta ei sõida täishooaega. Muidugi hoiame tal silma peal," ütles Mäkinen. Augusti keskel oli soomlane bravuurikam, öeldes Marcale: "Olen temast väga huvitatud. Kinnitan teile, et ta on meie nimekirjas väga kõrgel. Ta on suurepärane inimene ning väga stabiilne sõitja."

Toyota loodab, et MM-sarja liider Tänak pikendab nendega lepingut. Kris Meeke'i ja Jari-Matti Latvala koht järgmiseks hooajaks pole kindel, kuulduste kohaselt on Jaapani autotootja käed löönud Kalle Rovanperäga.

Autoralli MM-sari jätkub 12. – 15. septembrini Türgis. Aasta lõpuni jääb sõita veel neli etappi, üldarvestuses juhib Tänak Thierry Neuville'i ja Sebastien Ogier ees vastavalt 33 ja 40 punktiga.