Willem Dafoe mängus „Beyond: Two Souls“Foto: Quantic Dream
Esport
4. september 2019, 16:39

TOP 10 | „MA TEAN TEDA!“ ehk Hollywoodi tuntud näod, kes on ka videomängudes üles astunud (3)

Viimasel ajal on muutunud aina sagedasemaks, et Hollywoodi tuntuimad näod leiavad tee hõbelinalt videomängudesse.

Lähitulevikus ootavad meid ees erinevad kombinatsioonid: „Cyberpunk 2077“ ja Keanu Reeves, „Gears 5“ ja Dave Bautista ning „Death Stranding“, mille eesotsas Norman Reedus ja kellele lisaks astuvad mängus üles ka Mads Mikkelsen, Guillermo del Toro ja paljud teised. Aga tegelikult on too trend tunduvalt vanem. Heidame pilgu minevikku ning uurime vaid mõnda üksikut juhtumit, kus kuulsused digitaalseks muudeti.

50 CENT

Alustame nimekirja mööndusega. 50 Cent, kodanikunimega Curtis Jackson saavutas enda tuntuse küll räppmuusikuna, ent on proovinud kätt ka näitleja ametis. Mehest on vorbitud lausa kaks videomängu, millest ühes – „50 Cent: Blood on the Sand“ – hakkab räppar Lähis-Idas kohalikega sõda pidama. Kõike vaid selleks, et saada tagasi palgaks saadud kristallist pealuud. NB! Mängus on ropendamiseks eraldi nupp!

50 Cent Foto: THQ

KEVIN SPACEY

Enne veel, kui Spacey skandaalide virvarri sisse sattus, kehastas ta 2014. aastal ilmunud tulistamismängus „Call of Duty: Advanced Warfare“ palgaarmee omanikku. Hiljem paljastus, et mehe tegelane on tegelikult kurjam, mis nüüd tagasi vaadates ülimalt iroonilise süžeepöördena tundub.

KIT HARRINGTON

„Troonide mängu“ staar Kit Harrington skandaalidesse õnneks sattunud pole, küll aga „hiilgab“ tema rollisooritus tulistamismängus „Call of Duty: Infinite Warfare“ sellega... et oli neetult unustatav. Lisaks temale käis mängust vilksamisi läbi ka nüüdseks spordiga (võibolla) lõpparve teinud vabavõitleja Conor McGregor.


ELLEN PAGE

Mänguarendaja David Cage on alati kõndinud mängude ja filmide vahele jääval peenikesel joonel. Filminduse mõjud ilmutavad end ka „Beyond: Two Souls“ näitlejate nimistus, mille kõrgeimal redelipulgal ilutseb Ellen Page'i nimi. Noor  naine ei kandnud toda rasket taaka aga üksi...

Ellen Page Foto: Quantic Dream

WILLEM DAFOE

Ka Willem Dafoe laenas „Beyond: Two Soulsis“ ühele tegelasele oma hääle ning välimuse. Küll aga erineb mees Ellen Page'ist selle poolest, et tegemist pole esimese korraga, mil tema digitaalne versioon kuvaritele manatakse. 2004. aastal kehastas ta James Bondi videomängus „007: Everything or Nothing“ kurjamit. Seegi mäng oli kuulsustest pungil, eesotsas toonase Bondi Pierce Brosnani ning supermodell Heidi Klumiga.

MICHAEL JACKSON

Popikuningast tehti 1990. aastal lausa eraldi videomäng, mille nimeks „Michael Jackson's Moonwalker“. Tolles mängus käib Michael mööda levelit ringi, annab pahadele jalaga, tantsib... ning päästab väikseid lapsi. Taaskord, sarnaselt Spaceyga, saame kommenteerida situatsiooni ülimat irooniat.

MIKE TYSON

Poksilegend Mike Tyson oli kunagi viimane boss mängus „Mike Tyson's Punch-Out!!“ Hiljem sai litsents otsa ning Nintendo ei tohtinud kõrvast hammustajat enam mängus kasutada. Seega pidigi peategelane leppima sellega, et klohmib fiktiivset Mr. Dreami.

Mike Tyson Foto: Nintendo

RICKY GERVAIS

Maarjamaalaste üks vaieldamatu lemmikmänguseeria on „Grand Theft Auto“, mille neljas osa samuti kodumaalaste seas ülimaks hitiks sai. Suur, avatud Liberty City oli täis erinevaid tegevusi ja melu. Näiteks sai peategelane Niko Bellic muuseas käia vaatamas stand-up koomikuid, üheks selliseks oli multitalent Ricky Gervais. Küll aga ei olnud tegemist esimese korraga, mil kuulsus „GTA“ mängus iseennast kehastab...

PHIL COLLINS

See au kuulub Inglise muusikule ja näitlejale Phil Collinsile. Mängus „Grand Theft Auto: Vice City Stories“ figureerinud Collins üritas enne kontserti oma elunatukesest kinni hoida, ent pahad jõmmid suurte relvadega olid tema mänedžeri peale kurjad. Nii pidigi teose peategelane Victor Vance andma endast kõik, et britt hinge ei heidaks. Lisaks võib mängus näha, kuidas mees laulab enda hitti „In the Air Tonight.“

DAVID BOWIE

Lõpetame oma nimekirja sealt, kust alustasime ehk muusikuga. Eks jõudis legendaarne Bowie enda eluea jooksul korduvalt kinolinale, samuti võiks pidada muusikavideotes esinemist näitlemisena. Näitlemiseks saab pidada ka seda, mida tegi mees videomängudes. Tema ainsaks (ja seega ka kummalisemaks) rolliks jäi koostöö mehega, keda oleme juba maininud. David Cage'i „The Nomad Soul“ oli igatpidi veider. Bowie kehastas seal Bozi, kes omakorda virtuaalne tegelane oli. Samuti tegi ta mängu jaoks 10 originaalset muusikapala.