Venetsueela tegi täna Hiinale säru ning lülitas korraldajad konkurentsist.Foto: Reuters/Scanpix
Korvpalli MM 2019
4. september 2019, 17:01

KORVPALLI MM | Korraldajate pidu lõppes varakult (1)

Korvpalli maailmameistrivõistlustel leiavad täna lõpplahenduse pooled alagrupid. Päeva esimesed mängud tõid kurva uudise korraldajatele, sest Hiina kaotas 59:72 Venetsueelale ega pääsenud alagrupist edasi.
  • Tabeliseisudega saab tutvuda uudise allosas.

Too A-alagrupi matš oligi täna ainuke, kus mängiti edasipääsu nimel. Kui välja arvata 3:0 algedu, püsisid hiinlased terve kohtumise tagaajaja rollis. Avaveerandi võitis Venetsueela 18:10 ning poolaja 33:23. 

Kolmas veerand jäi viiki (18:18) ning neljas kuulus 21:18 lõunaameeriklastele. Lähemale kui seitse punkti hiinlased viimasel perioodil ei jõudnud. 

Võitjate skoor jagunes ühtlaselt: Heissler Guillent viskas 15, Dwight Lewis 13, Gregory Vargas 12 ja Nestor Colmenares 11 punkti. Lisaks tasub esile tuua Guillenti 8 korvisöötu. Hiina resultatiivseim oli Shuo Fang 13 punktiga.

Meeskondliku statistika võrdlus (Venetsueela on tumepunane):

Itaalia ja Serbia selgitasid omavahel D-alagrupi esimese ja teise koha, edasipääs oli mõlemal juba kahemänguga tagatud. Matšil oli siiski oluline kaal, sest sama tabeliseis võetakse vahegruppi kaasa. 

Kolmest kolm tegi Serbia, kes võitis Itaalia vastu kõik veerandajad ning kogu kohtumise skooriga 92:77.

Võitjate kasuks ladus Bogdan Bogdanovic 31 punkti, andis 5 korvisöötu ja tegi 5 vaheltlõiget. Nikola Jokic toetas 15 ja Miroslav Raduljica 12 punktiga. Itaallaste resultatiivseim oli Danilo Gallinari 26 punktiga.

Meeskondliku statistika võrdlus (Serbia on punane):

Hiljem alanud C-grupi kohtumises võttis kolmanda võidu Hispaania, kes alistas tulemusega 73:65 Iraani, kes kaotas kõik mängud. Juba varem edasipääsu kindlustanud hispaanlased panid oma paremuse maksma viimasel veerandajal, mis võideti 21:12.

Kõige rohkem punkte, 16, viskas hispaanlane Marc Gasol. Iraani resultatiivseim oli Mohammad Jamshidijafarabadi 15 punktiga.

Meeskondliku statistika võrdlus (Hispaania on punane):

Venemaa ja Argentina, kes mängisid B-alagrupi esimese ja teise koha peale, pakkusid vaatajaile pingelise heitluse. Argentina alustas kohtumise viimast minutit 63:59 eduseisus ning suutis time-out'ide ja vabavisete virvarris edu hoida. Lõpptulemus 69:61 lõunaameeriklastele.

Argentina resultatiivseim oli Facundo Campazzo 21 punktiga, Andrei Zubkov viskas Venemaa kasuks 18 punkti.

Meeskondliku statistika võrdlus (Argentina on helesinine):

Turniir jätkub neljaliikmelistes vahegruppides, mis moodustuvad nii: A+B kaks paremat, C+D, E+F, G+H. Vahegruppide esiduo jätkab veerandfinaalis.

Standings provided by Sofascore LiveScore
Standings provided by Sofascore LiveScore
Standings provided by Sofascore LiveScore
Standings provided by Sofascore LiveScore