Belinda Bencic pärast veerandfinaali võitu. Foto: AFP7 via ZUMA Wire)
Tennis
5. september 2019, 09:01

Mis saanuks, kui...? Konteveidilt loobumisvõidu saanud tennisist jõudis US Openil poolfinaali (1)

Aasta viimasel suure slämmi tenniseturniiril US Openil on kätte jõudmas otsustavad matšid. Nii naiste kui ka meeste üksikmängus on sõelale jäänud neli paremat. 

Karjääri parimat turniiri teeb 22aastane Belinda Bencic (WTA 12.). Nelja matši peale on noor šveitslanna kaotanud vaid ühe seti, veerandfinaalis mängis ta 7:6(5), 6:3 üle Donna Vekici (WTA 23.), voor varem 7:5, 6:4 maailma esinumbri Naomi Osaka.

Kusjuures kolmandas ringis pidi Bencic kohtuma Anett Kontaveidiga, kes aga viirushaiguse tõttu matšist loobus. Siiani polegi nad veel kordagi omavahel vastamisi läinud. 

Poolfinaalis ootab Bencicit kanadalanna Bianca Andreescu (WTA 15.), kes polnud samuti varem suurel slämmil nõnda kaugele jõudnud. Tabeli teises pooles kohtuvad Elina Svitolina (WTA 5.) ja Serena Williams (WTA 8.).

Meeste üksikmäng on pakkunud mitmeid üllatusi. Esimeses poolfinaalis kohtuvad Daniil Medvedev (ATP 5.) ja Grigor Dimitrov (ATP 78.). Neist viimane alistas teel nelja parema hulka legendaarse Roger Federeri.

Veelgi suurem üllataja on aga Matteo Berrettini (ATP 25.). 23aastane itaallane polnud varasemalt suurtel slämmidel neljandast ringist kaugemale jõudnud, US Openil tuleb tal poolfinaalis madistada maailma teise reketi Rafael Nadaliga.