Suusatreener Mati AlaverFoto: Aldo Luud
Eesti uudised
5. september 2019, 10:15

VARADE LIIGUTAMINE: Mati Alaver kirjutas Kääriku eramu tütre nimele (57)

Kevadel dopinguskandaali sattunud Mati Alaver kirjutas peagi pärast intsidenti oma Käärikul asuva eramu tütre nimele, kirjutab Äripäev.

Kinnistusraamatu andmetest selgub, et 11. märtsil on sisse antud kinnistamisavaldus, mille kohaselt on varem Mati Alaverile ning tema abikaasa Raili Alaverile kuulunud Otepää lähistel Käärikul asuv veidi enam kui 10 000 ruutmeetrit hõlmav kinnistu kirjutatud nende tütre Kristel Alumaa nimele.

Alaver ise keeldus asja kommenteerimast, väites, et pole enam avaliku elu tegelane ega soovi ajakirjanikega suhelda.

Refereeritud artikli täisteksti loe Äripäevast. 

Veebruari lõpus lahvatas Seefeldi suusaalade MMil dopinguskandaal, millega oli niiditõmbajana seotud ka Mati Alaver. Mees tunnistas, et oli vahendanud sportlastele, kaasaarvatud eestlastele Karel Tammjärvele ja Andreas Veerpalule keelatud veredopingut. Hiljem teatas dopinguseotusest ka Algo Kärp, kes oli samuti Alaveri kaudu keelatud ainet saanud. Väidetavalt oli Alaveri puhul tegemist kurikuulsa „Kindraliga“, kes oli dopinguvõrgustiku üks tuntumaid figuure.

Peagi pärast dopingusaaga avalikkuse ette jõudmist otsustas Eesti president Kersti Kaljulaid legendaarselt suusatreenerilt kaks riiklikku teenetemärki ära võtta. Mees kirjutas alla ka avaldusele Eesti Suusaliidu murdmasuusatamise alakomiteest lahkumiseks ning kaotas treeneripaberid.