Tšehhi mängis Türgi kindlalt üle. Foto: FIBA
Korvpalli MM 2019
5. september 2019, 13:23

KORVPALLI MM | USA vastu võidu maha mänginud Türgi alagrupist edasi ei pääsenudki!

Hiinas jätkuval korvpalli MMil tõmmatakse täna joon alla alagrupiturniirile. Väikese üllatuse sepistas Tšehhi, kes lülitas konkurentsist Türgi. 

E-grupi teise vooru matšis olid türklased USA vastu võidus kinni, kuid kohtumise lõpus eksiti neljal järjestikusel vabaviskel ning kaotati ühe punktiga. Seega selgitati jänkide kõrval teine edasipääseja täna kohtumises Tšehhiga.

Türklased pääsesid küll 9:4 juhtima, kuid avaveerandi lõpuks jäädi 16:22 kaotusseisu. Tšehhi kättevõideldud initsiatiivi enam ei loovutanudki. Poolajapausi järel anti seitsmepunktiline edu korraks käest, kuid otsustava neljandiku eel juhiti kuuega ning tagasi enam ei vaadatud. Lõppnumbrid tablool 91:76. 

Peaasjalikult kuue mehega mänginud Tšehhi parimaks kerkis Vojtech Hruban 18 punktiga. Kahekohalise summani jõudsid veel neli mängijat. Türgi resultatiivseim oli Cedi Osman 24 silmaga. 

Tänases teises matšis kohtub USA kell 15.30 Jaapaniga. Vahegrupis kohtuvad jänkid ja Tšehhi Brasiilia ning Kreeka vs Uus-Meremaa matši võitjaga. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

F-grupi tänases esimeses matšis alistas esimesena edasipääsu taganud Brasiilia 84:73 Montenegro, kes jäigi alagrupis võiduta. 

Teises matšis selgitavad Brasiilia kõrval teise vahegruppi pääseja Kreeka ja Uus-Meremaa. Teises faasis tuleb vastamisi minna USA ja Tšehhiga. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

G-gurpi kolmanda koha duellis sai Saksamaa 96:62 jagu Jordaaniast. Esikohamatšis lähevad vastamisi Prantsusmaa ja Dominikaani Vabariik. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

H-grupi viimaste lahingus alistas Kanada 82:60 Senegali. Mängupäeva ilmselt tulisemas lahingus selgitavad Leedu ja Austraalia alagrupi võitja.

Eelnimetatud võtavad vahegrupis kampa Prantsusmaa ja Dominikaaniga. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Igast ülemisest vahegrupist pääseb veerandfinaali kaks paremat, alagrupiturniirilt võetakse kõik mängud kaasa.

Üsna palju on veel kaalul ka nende hulgas, kes teise ringi ei pääse. Nimelt moodustavad nemad samuti neli vahegruppi, kust seitse paremat pääsevad tuleva aasta olümpiamängude kvalifikatsiooniturniirile.