Leedu vastu säranud Patty Mills (vasakul).Foto: AFP/Scanpix
Korvpalli MM 2019
5. september 2019, 17:00

KORVPALLI MM | Kahju! Leedu pidi tasavägises mängus kaotusega leppima (3)

Hiinas toimuval korvpalli MMil peeti täna H-grupi viimane mäng. Alagrupi võitja selgitanud matšis kaotas Leedu Austraaliale napilt 82:87, kuigi oli eelnevalt välja tulnud suurest kaotusseisust. Sellele vaatamata pääses Balti riigi koondis järgmisesse ringi.

27:19 lõppenud avaveerandi järel tundus, et Austraalia läheb oma teed. Poolajavileks suudeti vahet veelgi suurendada, viimasele 20 minutile mindi vastu seisus 52:41. Järgmise veerandajaga jõudsid leedukad vähendada vahe kaheksapunktiliseks. Seejärel visati 11 silma järjest ja ning 6:22 enne lõppu ilutses tablool seis 71:68. Paraku rauges pärast võimsat spurti Leedu jõud: austraallased taastasid kiirelt edu ja vastastele enam võimalust ei jäetudki.  

Suurepäraselt kolmeseid tabanud Austraalia parim oli 23 punktiga Patty Mills, kes teenib leiba NBAs San Antonio Spursis. Leedukatele tõi Marius Grigonis 19 silma, Lukas Lekavicius lisas 15 punkti. 

Austraalia lõpetas alagrupi kolme mängu järel täiseduga, Leedu saldoks jäi kaks võitu ja kaotus. Mõlemad meeskonnad pääsesid edasi järgmisesse ringi. 

E-grupi lõpetanud mängus oli kerge tööpäev USAl, kes purustas Jaapani 98:45. Üleplatsimeheks oli 20 punktiga ameeriklane Jaylen Brown. Tõusva päikese maa koondis võiduarvet avada ei suutnudki, kõik mängud võitnud USA lõpetas alagrupi esimesena. Lisaks ameeriklastele pääses edasi ka Tšehhi.