Serena WIlliams.Foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Tennis
6. september 2019, 09:35

US Openil selgusid finalistid, Williams kohtub endast pea kaks korda noorema vastasega

Täna öösel selgitati US openil naisüksikmängu finalistid. Esmalt jõudis sinna kõigest 19aastane kanadalanna Bianca Andreescu.  Hiljem liitus temaga terve turniiri vältel väga kindlat minekut näidanud Serena Williams.

Maailma 15. reketil Andreescul tuli poolfinaalis mõõtu võtta šveitslanna Belinda Benciciga (WTA 12.). Kaks tundi ja 12 minutit kestnud matšist väljus võitjana pärast kaht tasavägist setti kanadalanna, tulemusega 7:6(3), 7:5. Kusjuures, poolfinaali jõudnud Benciciga oleks kolmandas ringis pidanud mängima ka Anett Kontaveit, kes teadupärast oli sunnitud sellest võimalusest loobuma.

Teises matšis nägi märksa kergemat vaeva 23kordne suure slämmi turniiri võitja Serena Williams (WTA 8.), kes alistas ukrainlanna Elina Svitolina (WTA 5.) 6:3, 6:1. 37aastane ameeriklanna on terve turniiri jooksul loovutanud kõigest ühe seti, iluviga sündis teises ringis 17aastane kaasmaalanna Caty McNally (WTA 121.) vastu. 

Andreescu ja Williams on varem kohtunud ühe korra. Siis oli sunnitud vastasele loobumisvõidu andma ameeriklanna, kes oli selle hetkel 1:3 kaotusseisus. US openi naisüksikmängu finaal peetakse laupäeva hilisõhtul.