Hayden Paddon autoroolis.Foto: AFP/Scanpix
WRC
6. september 2019, 12:14

Soomes auto maha kandnud ralliäss naaseb MM-sarja

Uus-Meremaa ralliäss Hayden Paddon koos kaardilugeja John Kennardiga on valmistamas tagasitulekut. Nimelt soovivad mehed enne aasta lõppu võtta osa kahest FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapist. 

Tandemi kasutusse usaldatakse uusimad masinad: Walesi ralliks Ford Fiesta R5 Mkll ning Austraalias toimuvaks etapiks EcoBoostiga võimendatud Ford Fiesta WRC.

Autospordi ühe populaarseima sõitja ambitsioonid said aasta esimeses pooles tugeva tagasilöögi, kui mees enne Soome rallit testisõidul auto täielikult purustas. Vaatamata kõigele ei andnud Paddon alla ja töötas oma tiimiga väsimatult, et tulla radadele tagasi. Tema pingutused said tasustatud võimalusega osaleda kahel etapil.

See, et naasta saab uusmeremaalane just Walesi rallil, sobib talle otsekui valatult. On ta ju sellest etapist koguni üheksa korda osa võtnud ja kaks korda poodiumile pääsenud. Samas mitmekülgse sõitjana tuntud Paddon on tõestanud, et suudab igal rajatüübil hästi sõita. Ka Austraalia rallil on mees neli korda esiviisikus lõpetanud.

M-Spordi tiimi juhil Richard Milleneril on hea meel, et Uus-Meremaa sõitja nii kiirelt tagasi tuleb. “Pärast seda, mis enne Soome rallit juhtus, oli selge, et fännid tahtsid meeletult teda uuesti rooli taga näha. Me andsime talle nõu, mida ta tegema peab, et uuesti starti pääseda, ja kolme nädala pärast oli ta sisuliselt valmis! Temal ja Johnil (kaardilugeja) on kahtlemata potentsiaali, et teha kaks väga tugevat sõitu ootan põnevusega,” sõnas Millener ajakirjale Autosport. 

Paddon ise oli uue võimaluse eel väga ootusärevil. “Ma teadsin, et ei saanud lasta sellel, mis Soomes oli, olla lõpp. Nägime koos M-Spordiga selle nimel ränka vaeva, et mingeidki variante leida. Ei jõua kõiki ära tänada mulle toeks olemise eest. Olen väga põnevil enne rallit,” lausus M-Spordi võidusõitja.