Willy Hernangomez Itaalia vastu palli pealt surumas. Foto: FIBA
Korvpalli MM 2019
6. september 2019, 17:58

KORVPALLI MM | Hispaania edenes kaheksa parema sekka, Venemaa ja Itaalia löödi auti (3)

Hiinas toimuval korvpalli MMil selgusid täna esimesed veerandfinalistid. Koha kaheksa parema seas on taganud Argentina, Poola, Serbia ja Hispaania. 

Hispaania oli J-vahegrupi võtmekohtumises 67:60 üle Itaaliast, saates Saapamaa pallurid kohvreid pakkima. Võitjate resultatiivseim oli Juancho Hernangomez 16 punktiga, Ricky Rubio lisas 15 silma. Kaotajate parimad olid Danilo Galinari (15) ja Luigi Datome (12). 

Hispaania kõrval edeneb samast vahegrupist edasi Serbia, kes oli 90:47 (Nemanja Bjelica 18 – David Huertas 20) üle Puerto Ricost. Pühapäeval mängivad kaks kanget vahegrupi võidu peale. Itaalia ja Puerto Rico jaoks jätkub turniir kohamängudega.  

J-vahegrupist kindlustasid edasipääsu kaheksa parema sekka Serbia (4-0) ja Hispaania (4-0). Itaalia ja Puerto Rico pidid veerandfinaalist suu puhtaks püsima.

Standings provided by Sofascore LiveScore

I-vahegrupis oli Argentina 87:67 üle Venetsueelast. Üleplatsimehena viskas Gabriel Deck 25 punkti, vanameister Luis Scola lisas omalt poolt 15 sanga. Venetsueela parim oli Michael Carrera 19 punktiga. 

See tulemus tähendas, et kaheksandikfinaalist pidid suu puhtaks pühkima venelased, kes kaotasid hommikul Poolale 74:79. Poola ja Argentina mängivad pühapäeva vahegrupi võidu peale.

Standings provided by Sofascore LiveScore