Ott Tänak Soome rallil.Foto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
6. september 2019, 14:09

Ott Tänak Türgi ralli eel: eesmärk on võita, aga teame, et rajad on keerulised

Pärast võite Soome ja Saksamaa rallidel valmistub Toyota meeskond Türgi ralliks, mis on tuntud kiviste kruusateede poolest. WRC sarja liidri Ott Tänaku ambitsioonid on kõige kõrgemad, kuid ralliäss tunnistas, et seal sõita on väga raske.

Eelmisel aastal sarja lisatud rallil oli eestlase tiim edukas: saadud kaksikvõit oli meeskonnale esimeseks. Tänavu on see saavutus ületatud: mäletatavasti hõivasid kolm Toyota pilooti - Tänak, Kris Meeke ja Jari-Matti Latvala - kõik poodiumikohad. 

Vahemere ääres Mamarise kuurordis toimuvat Türgi rallit iseloomustavad karmid kivised rajad ning kõrge temperatuur. Tõenäoliselt on sõitjatele keskseks eesmärgiks probleemide vältimine, mitte suurte kiiruste arendamine.

Ralli saab alguse neljapäeva õhtul, pikim sõit toimub reedel, mil kokku läbitakse 159.14 kilomeetrit. Laupäeval siirdutakse Mamarisest lääne poole ning punkt pannakse võistlusele pühapäeval.

Tänak tahab võita, kuid teab mullusest, et rajad on keerulised. “Eesmärk Türgis on taas võita, ent nägime eelmisel aastal, et tegu on väga raske ralliga. Me küll saime kaksikvõidu, kuid see oli tänu targale tegutsemisele. Kiirus ei olnud siis väga hea. Sõita on siin ränkraske, seega esmalt tuleks keskenduda probleemide vältimisele. Meeskond on endiselt väga motiveeritud ning näeb suurt vaeva, et esineda siin veel paremini kui eelmisel aastal,” lausus WRC sarja liider. 

Tänakule sekundeeris teine Toyota piloot, Jari-Matti Latvala, kes usub samuti, et tuleb targalt sõita. “Türgi ralli on aasta raskeim. Eelmisel korral tekkis konkurentidel arvukalt probleeme ning ehkki meie kiirus polnud parim, suutsime mõistlikult toimida. Arvan, et sel aastal on rada paremas korras, kuid auto eest hoolitsemine on endiselt kõige tähtsam”, sõnas soomlane.