Caster Semenya.Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
6. september 2019, 14:45

TOHOH! Caster Semenya liitus naiste jalgpallivõistkonnaga (1)

Caster Semenya, keda liiga kõrge testosteroonitaseme tõttu jooksma ei lubata, paistab olevat valmistumas karjääriks teisel spordialal. Hiljuti liitus ta Lõuna-Aafrika Vabariigi klubi JVWga.

Kahekordne olümpiavõitja pole kergejõustikus siiski püssi päris põõsasse visanud. Sportlane kaebab endiselt otsuse peale, mis seab naissportlaste testosteroonitasemele piirid. Doha MMil teda starti ei lubata, kuid Semenya ei nõustu endiselt hormooni alandavaid ravimeid võtma. 

Nüüd on lõuna-aafriklanna alustanud treeninguid hoopis jalgpallis eesmärgiga järgmisel aastal teha debüüt. Sel hooajal teda mängijate hulka registreerida ei saa, sest üleminekuaken on sulgunud. 

Semenya ise on vaatab tulevikku lootusrikkalt. “Olen tänulik selle uue võimaluse eest, hindan väga meeskonnakaaslastelt saadud toetust. Ootan põnevusega uut hooaega ja loodetavasti saan klubile oma panuse anda”, sõnas endine keskmaajooksja JVW kodulehel. 

Klubi asutajal ja Lõuna-Aafrika kaptenil on värske täienduse üle hea meel. “See on suur au, et kõikide meeskondade seast ta just JVW välja valis. Tervitasin teda esimesel treeningul ning nägin, et eeldused jalgpalluriks saamiseks on tal olemas,” lausus Janine Van Wyk.