Eesti-Valgevene.Foto: Tiit Tamme
Jalgpall
6. september 2019, 20:49

GALERII | NUKKER! Valgevene lõi üleminutitel võiduvärava (12)

Karel Voolaidi ametiaeg meeste jalgpallikoondise eesotsas algas 1:2 kaotusega EM-valikmängus Valgevene vastu.

Uimasevõitu avapoolajale järgnes särtsakas teise kolmveerandtunni algus. 47. minutil sai Igor Stasevitš, kelle suluseis jäi kohtunikel fikseerimata, läbisöödu ja lõi posti. Olukord päädis nurgalöögiga, mille rammis 48. minutil peaga Sergei Lepmetsa selja taha keskkaitsja Nikita Naumov.

Eestil oli vastus kiirelt võtta. 54. minutil söötis Mattias Käit madalalt värava eest läbi ning Erik Sorga suskas selle tagumise posti juurest sisse. 20aastane FC Flora ründaja sahistas oma teises koondisemängus. Tõele au andes tundus Sorgagi napis suluseisus olevat, nii et õiglus võidutses.

Tundus juba, et mäng tüürib viigisadamasse, kuid kohtumise teisel üleminutil ennetas vahetusest sekkunud Maksim Skavõš esimese posti juures Artur Pikka ja lükkas mõne meetri pealt võrku. Sellele Eesti enam vastata ei jõudnud...

Patt oleks öelda, et Valgevene ei teeninud teist tabamust, sest nad tabasid mängu jooksul neli korda Eesti värava raame. Meie parim realiseerimata võimalus avanes Sorgal, kui ta pääses 42. minutil väravavahiga silmitsi, kuid Aleksandr Gutor tõi palli alt nurgast ära.

Täpsemalt saab mängu kulgemise kohta lugeda allolevast blogist.

Standings provided by Sofascore LiveScore
20:52

Kõik. 1:2 kaotus...

20:49

Oh heldeke.... Valgevene lööb üleminutitel värava... vahetusest sekkunud Maksim Skavõš ennetab esimese posit juures Artur Pikka ja lükkab mõne meetri pealt võrku. 1:2.

20:45

88. min. Valgevene fännid panevad püsti uhke pürosõu, mis tähendab Eesti jalgpalliliidule loomulikult rahatrahvi...

20:42

86. min. Eesti viimane vahetus: Ojamaa välja, Vlasii Sinjavski sisse.

20:39

83. min. Sorga välja, Rauno Sappinen sisse.

20:33

77. min. Vassiljev puhkama, Artjom Dmitrijev sisse. Ka Valgevene vahetab: paremäär Juri Kovalev välja, Maksim Skavysh sisse.

20:28

72. min. PALL KÄIB KAKS KORDA EESTI POSTIS!

20:27

70. min. On näha, et Eesti üritab täna pikki palle pigem vältida, vaid tagant lühikesega tulema hakata. Kuivõrd vastase võistkondlik pressing pole just Liverpooli tasemel, siis tuleb päris viisakalt välja kah.

20:21

64. min. Valgevene vahetab ründajat: Signevitš välja, Ivan Bahhar sisse.

Sorga pääses vahepeal kaks korda löögile, kuid üks läks mööda, teine põrkas kaitsjast nurgalöögiks. Korra proovis kaugelt oma vasakut jalga Kostja, kuid see löök vihises samuti vastase väravast natuke mööda. 

20:12

Meenutagem, et tegu on 20aastase Sorga teise koondisemänguga!

20:10

VIIK! Mattias Käit söötis värava eest läbi ja Erik Sorga suskas tagumise posti juurest sisse!

20:07

Telekorduste põhjal tuleb välja, et Stasevitš oli tolles nurgalöögile eelnenud olukorras suluseisus, mida Eesti kaitsjad ka aktiivselt hääletasid, kuid kohtunikud ei fikseerinud. Mis teha, 0:1 on tablool ja nüüd tuleb vastu lüüa.

20:05

48. min. Oi-oi! Stasevitš sai suurepärase läbisöödu, kuid tabas posti! Järgnenud nurgalöögi rammis peaga väravasse keskkaitsja Nikita Naumov.

20:01

Teine poolaeg algas. Kumbki meeskond vahetusi ei teinud.

19:52
Mart Treial

Veel statistikat: pallivaldamine 54 - 46 Eestile; eestlaste söödutäpsus oli 81%, vastasel 80%.

19:49

Esimene poolaeg lõppes väravateta. Eesti tegi 3 pealelööki, Valgevene 11, kuid neist kuus suutsid eestlased blokeerida. Raamilöögid Eesti vaatevinklist 1 - 3. Aga see üks oli üliohtlik (too Sorga 42. minuti võimalus).

Üldiseid tähelepanekuid: kui Eesti valdas palli, oli meil stabiilselt kolm-neli meest vastase kaitseliiniga samal joonel valmis liini taha spurtima. Valgevene alustas uimaselt, kuid lõppeks evis rohkem ohtlikke rünnakuid. Paar korda tahtsid Eesti kaitsjad endale ise ehitada ning kaks kauglööki tõi Lepmets lati alt ära.

Tempo mõttes nägi rahvas pigem uimasevõitu 45 minutit. Kumbki pool polnud justkui huvitatud särtsakast ja tempokast lahingust. Näis, kas emma-kummal peatreeneril on soov seda muuta.

19:45

Ja Valgevene fännid võtsid üled traditsioonile "Putin, h*iloo!" viisijupi...

19:43

42. min. Mängu kõige ohtlikum moment! Ojamaa lasi suurepäraselt palli läbi, mille tulemusena pääses Sorga väravavahiga üks ühele, kuid Gutor tõi palli altnurgast ära. Nurgalöögist midagi ohtlikku ei sündinud.

Minut hiljem tegi Zenjov paremalt äärelt hea tõusu, lasi madala palli kasti, aga Ojamaa pealelöök ebaõnnestus.

19:40

39. min. Dragun lõi kasti tagant vasakuga, aga Lepmets lükkas lati alt nurgalöögiks. Sealt midagi ohtlikku ei sündinud. 

19:31

30. min: Valgevene teeb ka nüüd kõrgemat pressingut. Aga üldiselt on mängutempo ebareaalselt madal. Pressitribüünil naljatatakse, et isegi Premium liigas on see kõrgem.

Loe rohkem