Fernando Alonso. Foto: PA Pictures / Scanpix
Vormel 1
6. september 2019, 22:39

PÕNEV! Fernando Alonso võib kahe aasta pärast vormel 1 karusselli naasta

Kahekordne vormel 1 maailmameister Fernando Alonso võib 2021. aastal taas Kuninglikku sarja naasta, peaks Rahvusvaheline Autospordiliidu (FIA) uued regulatsioonid sarja võrdsemaks tegema. 
 

38aastane hispaanlane taandus vormeliareenilt eelmise hooaja lõpus. Viimased aastad kihutas ta McLareni meeskonnas, kus pidev tagaotsas virelemine tasapisi tema sõidumotivatsiooni hävitas. 

Praegu jahib Alonso mootorispordimaailma kuldset kolmikut (Triple Crown), mis hõlmab endas vormel 1 Monaco GP, Le Mansi 24 sõidu ja Indianapolise 500 võidusõidu karikat. Kaks esimest kriteeriumit on Alonsol täidetud, Monacos oli ta nobedaim 2005. ja 2006. aastal, Le Mansis triumfeeris ta 2018. ja 2019. aastal. 
 
Lisaks plaanib Alonso tuleval aastal startida ka Dakari rallil. Hiljutises intervjuus Sky Sportsile ei välistanud hispaanlane aga ka võimalikku vormelikarusselli naasmist. 
 
"Vormel 1 peab natukene muutuma, et see juhtuks, sest hetkel meeldivad Indy 500 ja teised võidusõidusarjad mulle rohkem," tunnistas ta. "Põhjused, miks ma vormel 1st lahkusin, on jätkuvalt alles. Siinseid võidusõidud on liiga ettearvatavad, kuna domineerivad kindlad meeskonnad. Teised mootorispordialad nii ettearvatavad pole. 2021. aastal, mil jõustuvad uued regluatsioonid, võib see kõik aga muutuda."
 
Siiski tunnistas Alonso, et selleks ajaks võib ta lihtsalt juba liiga vana alla: "Halb on aga see, et hooaeg koosneb juba praegu 22 etapist. Ma hakkan vist tõesti vanaks jääma."