Jüri Vips jäi pidurdamisega hiljaks ning sõitis Keyvan Andresele tagant sisse. Foto: Twitter @fiaformula3
Auto-Moto uudised
7. september 2019, 17:26

UNISTUS ELAB! Jüri Vips tegi andestamatu prohmaka, kuid põhirivaal sai karistada! (1)

Vormel 3 sari jätkub sel nädalavahetusel Itaalias Monza ringrajal, kuid eestlastel esialgu rõõmustamiseks põhjust polnud. Jüri Vips tegi esimeses sõidus amatöörliku vea, mistõttu oli sunnitud katkestama. Väike päikesekiir siiski võistluse järel tärkas!

17. positsioonilt rajale saanud Vipsi avalähe kõige paremini ei õnnestunud ning stardisirge pusinas oli ta sunnitud ühe koha ära andma. Teisel ringis toimus sõitjaterivis väikene kokkupõrge, mistõttu käis nii mõnigi piloot rajalt väljas ning Vips tõusis 16ndaks.

Meeleheitlikult ettepoole rühkides tegi eestlane aga kaheksandal ringil saatusliku vea, kui jäi vasakkurvi minnes pidurdamisega hiljaks ning sõitis Keyvan Andresele tagant sisse, lõhkudes oma esivedrustuse, mistõttu oli sunnitud katkestama.

Esimese võistlussõidu võitis Robert Shwartzman, kellele järgnesid esialgu Marcus Armstrong ja Jehan Daruvala. Võistlus lõppes turvaauto taga, kuna sõidu teises pooles tegi hirmuäratava avarii Alex Peroni. 

Veidi hiljem aga selgus, et Vipsi põhikonkurent kolmandale kohale ja vormel 1 superlitsentsile, Marcus Armstrong sai karistada. Uus-Meremaa piloodile määrati turvaauto taga reeglite rikkumise eest 20 sekundit lisaks ning ta kukkus teiselt positsioonil 21. kohale. 

Kui esialgse üldtabeli järgi tõusis Armstrong kolmandaks ja 15 silmaga Vipsi ette, siis pärast korrektuure säilitas eestlane kolmepunktilise edu. 

F3 punktitabel, kui hooaja lõpuni on jäänud veel kolm võistlussõitu: 
1. Robert Schwartzman 179
2. Jehan Daruvala 147
3. Jüri Vips 122
4. Marcus Armstrong 119
5. Christian Lundgaard 97
6. Pedro Piquet 82

Jüri Vipsi katkine vormel. Foto: Kuvatõmmis

Teine võistlussõit peetakse homme kell 10.30. 

Kvalifikatsioon: 

Reedeõhtune kvalifikatsioon eestlastele liiga palju põhjust rõõmustamiseks ei andnud. Viimasel vabatreeningul 12. aega näidanud eestlasel tuli vihmases kvalifikatsioonis leppida 15. kohaga (+0,811). 

Rajale stardib eestlane aga 17. positsioonilt, kuna sai ajasõidu järgselt karistada. 

Jüri Vips vihmases ajasõidus gaasipedaali tallamas. Foto: fiaformula3.com

Niisketes tingimustes toimunud ajasõidu võitis taanlane Christian Lundgaard (1.38,834). Vipsi tiitlikonkurendid Robert Schwartzmann ja Jehan Daruvala stardivad tänasele võidukihutamisele vastavalt kolmandalt ja neljandalt positsioonilt.