Lionel Messi võib Barcelonale iga aasta selja keerata. Siiani pole argentiinlane seda aga teinud. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
7. september 2019, 10:03

TOHOH! Lionel Messi võib tuleval suvel Barcelona hüljata

Barcelona jalgpallimeeskonna superstaar Lionel Messi sõlmis 2017. aastal Kataloonia hiiuga küll nelja-aastase lepingu, kuid klubi presidendi Josep Bartomeu sõnul võib argentiinlane sellest igal suvel lahti öelda. 

Kui varasemalt on räägitud, et Messi kontrahti väljaostusumma – klausel, mis on Hispaanias kohustuslik – on 700 miljonit eurot, siis nüüd avalikustas Bartomeu Barca TV-ga rääkides, et pallivõluri Katalooniast lahkumiseks ei pea eksisteerima väline huvi. Vaid seda võib tahta ka Messi ise. 

"Messi leping meiega kehtis 2021. aasta suveni, kuid ta on vaba siit ka varem lahkuma," sõnas Bartomeu ning lisas, et klubi on niimoodi talitanud kõikide oma legendidega. 

"Xavi, Charles Puyoli ja Andres Iniesta viimased lepingut olid samamoodi üles ehitatud. Nad on kõik mängijad, kes väärivad sellist vabadust. Üldiselt me ei muretse selle pärast, kuna nad on niigi terve elu Barcelonale pühendunud. Plaanime ka Messit veel kaua siin hoida, mistõttu oleme rahulikud."

Barcelona keskkaitsja Gerard Pique on ametivenna omapärasest lepingu(vabaduse)st teadlik, kuid ei muretse selle pärast. "Olen sellisest punktist teadlik, kuid see ei häiri mind üldse. Ta on välja teeninud vabaduse ise enda tuleviku üle otsustada."

15 aastat tagasi blaugrana eest debüteerinud Messi on selle aja jooksul Barcelonat esindanud 687 mängus ning löönud 603 väravat ning andnud 242 väravasöötu.