Ott Tänak. Foto: Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
7. september 2019, 11:31

Ott Tänak teab, kuidas Türgi rallilt võit koju tuua (4)

Järgmisena jõuab WRC-sari Türki, kus eelmisel aastal paistis päike Ott Tänaku õuele. Tõsi, seda tänu teiste (ohtrale) ebaõnnele, ning seda ei salga ka saarlane. 

Avapäeva järel hoidis Tänak mullu alles viiendat kohta, kuid konkurente tabanud probleemid tõstsid ta laupäeva õhtuks teiseks. Pühapäeval andis saarlasele teed ka tiimikaaslane Jari-Matti Latvala, mistõttu sai Toyota esipiloot lõpuks Marmarises šampust pritsida. 

"See oli väga karm, kuum, pikk, raske ja nõudlik nädalavahetus nii autole kui ka tiimile," meenutas Tänak mulluseid olusi Türgi ralli ametlikus eelvaates. "Õppisime sellest, et alati ei pea viimase piiri peal pingutama, et rallit võita. Meil polnud esialgu siin mingit kiirust, me polnud esikoha lähedalgi ega suutnud katsevõitude eest võidelda, aga ralli lõpuks olime kõige stabiilsemad.

Arenesime mullu ralli käigus väga palju. Lõpuks leidsime siiski ka mingi kiiruse, aga alguses polnud me konkurentidele lähedalg. Kuid neid kõiki tabasid probleemid. Türgi on kindlasti ralli, kus on kõige lihtsam mõne mure otsa koperdada."

Mis on aga tema arvamus Türgi kohati ekstreemsetest teedest ja oludest? "MM-sarjas olevad rallid peavad olema võimalikult eriilmelised. See lihtsalt ongi Türgi ilme," sõnas ta. 

Saksamaa rallist on Toyotal vöö vahel küll kolmikvõit, kuid see ei maksa Tänaku sõnul enam midagi. 

"Kokkuvõttes oli meil [Saksamaal] väga tugev nädalavahetus, kuid näeme selgelt, kuidas Hyundai muutub ka üha tugevamaks. Seetõttu peame ka meie pingutama. Praegu võib meil punktiarvestuses küll väike edu olla, kuid konkurendid muutuvad üha tugevamaks. 

Veel on vara hakata mingeid mänge mängima ning minna niisama rallidelt punkte korjama. Minu põhieesmärgiks on praegu igal võidukihutamisel Thierry Neuville'i ja Sebastien Ogieri edestada," sõnas Tänak. 

Türgi ralli salakavalust ning (võimalike) probleemide rohkust rõhutasid ka meie mehe pearivaalid.

"Mullu oli meil väga hea ralli algus. Auto oli ideaalne, kuid siis tabasid meid hädad. Peame lihtsalt mullust minekut kordama. See on tiitlikonkurentsis võtmeralli," sõnas mullu liidrikohalt katkestanud Neuville. 

"Nägime mullu, et selle ralli võitmiseks ei pea olema kõige kiirem, vaid tuleb lihtsalt vigu vältida," lausus mullu sõiduvea tõttu katkestanud Ogier. "Kohati on siin tegelikult väga meeldivad teed, aga kohati on ka väga palju kive, kus tuleb lihtsalt ellu jääda. Aga see on lihtsalt ralli üks osa."

MM-sarja üldarvestus:
1. Ott Tänak 205
2. Thierry Neuville 172
3. Sebastien Ogier 165
4. Kris Meeke 80
5. Andreas Mikkelsen 79*
6. Elfyn Evans 78*
7. Jari-Matti Latvala 74
8. Teemu Suninen 70
9. Dani Sordo 62*
10. Esapekka Lappi 62
11. Sebastien Loeb 39*

*Ei tee kaasa täishooaega

MM-sarja meeskondlik arvestus:

1. Hyundai 289
2. Toyota 281
3. Citroen 216
4. M-Sport 168