Jari-Matti Latvala mullu Türgi rallil. Foto: Imago Sport / Scanpix
WRC
7. september 2019, 13:30

Latvala on Türgi ralli suur fänn: see sunnib sind kastist välja mõtlema

Mullu autoralli MM-kalendrisse lisatud Türgi ralli osutus eelmisel aastal tõeliseks romuralliks, kus sõitjad järjest hädade otsa koperdasid. Lõpuks noppis Marmarises lõppenud võidukihutamisel esikoha Ott Tänak. 

Türgi rallit on palju võrreldud ka Kreeka ehk Akropolise ralliga, mis 2013. aastal MM-sarjast kadus. Viimase WRC-mehena õnnestus seal poodiumi kõrgeimale astmele tõusta Jari-Matti Latvalal. 

"Nautisin Akropilist väga. See oli ülikarm ralli, aga seal oli ka mõnusaid katseid," tunnistas soomlane Türgi ralli ametlikus eelvaates. "See oli lihtsalt täiesti teistmoodi võidukihutamine, mis tekitas sinus teise tunde."

Mida arvab ta aga Türgi rallist? "See pole ralli, kus lähed ründama. Seal tuleb sõita kaalutletult. Tuleb leida õige kiirus, millega säästad rehve ja autot. Mulle see meeldib, kuna sunnib kastist välja mõtlema. MM-sarjas ei peagi olema ainult ühesugused rallid. Jah, Türgi on karm, aga sellega tulebki kohaneda," sõnas Toyota sõitja. 

Jaapani autotootja kolmas piloot Kris Meeke pole WRC-masinaga Türgis üldse sõitnud, kuna mullu oli ta selleks ajaks juba Citroenist hundipassi saanud. Karmide kruusateede kogemus on olemas aga tema kaardilugejal Sebastian Marshallil, kes mullu Hayden Paddoniga seal kolmandaks tuli. 

"Iga kord, kui Marshallile Türgit mainin, hakkab ta turtsuma. See oli tema jaoks üks karjääri raskemaid rallisid," sõnas Meeke muheledes. "Mina vaatasin seda mõistagi telerist, kuid ka sealt tundus see ülikeeruline. Tänavu on nad pooli katseid muutnud, seega me ei tea, kas see on sama keeruline, kuid väljakutse on see kindlasti."