Kristjan Ilves Planicas. Foto: Team Ilves/Facebook
Talisport
8. september 2019, 15:28

Kristjan Ilves näitas tugevas konkurentsis kaks päeva järjest head sõidukiirust (2)

Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves osales nädalavahetusel Sloveenias Planicas peetud viimasel suvisel GP-l, teenides 10. ja 12. koha.

Täna kandus Ilvese hüpe 127,5 m peale, millega teenis ta 120 punkti ja 15. koha. Parima tulemuse kirja saanud Espen Björnstadist pääses ta rullirajale 1 minuti ja 16 sekundit hiljem.

Teist päeva järjest näitas meie mees head minekut rullirajal. 10 km distantsil tõusis ta 12. kohale, näidates ka päeva 12. sõiduaega. Võitjale Jarl Magnus Riiberile kaotas ta lõpuks 30,7 sekundit. 

Eile sai Ilves hüppemäel kirja 125,5 m, mis andis 118,1 punkti ja 12. koha. Rullirajale pääses eestlane 56 sekundit pärast pikima õhulennu teinud Franz-Josef Rehrli.

Head kiirust näidanud Ilves võitles kohtadele 7.-11., jäädes lõpuks kümnendaks. Sellele vaatamata võib tulemusega rahule jääda, sest ta näitas 10 km rajal päeva üheksandat aega. 

Esikoha noppis mulluse hooaja valitseja Jarl Magnus Riiber, kes edestas teiseks jäänud Rehrli kahe sekundiga. Ilves kaotas kiirematele ligi 35 sekundit. 

"Murdmaarajal tundsin, et üsna okeilt. Sain hea kiire pundiga sõita. Arvan, et 10. kohaga alustada pole üldse paha," sõnas Ilves suusaliidule antud intervjuus, lisades, et hüppekindlus pole veel päris paigas. 

Tänavusest hooajast treenib Ilves Norra koondisega, esimestest muljetest saab täpsemalt lugeda SIIT!