Prantsusmaa üks liidreid Nicolas Batum. Foto: WANG ZHAO/AFP
Korvpalli MM 2019
7. september 2019, 17:15

KORVPALLI MM | Leedu võitles viimse veretilgani, kuid langes, USA ei jätnud Kreekale varianti ning pääses veerandfinaali

Hiinas jätkuval korvpalli MMil oli täna kurb päev Leedu jaoks, sest kaotusega Prantsusmaale kadus võimalus veerandfinaali pääseda. 

L-vahegruppi pääsenud Leedul oli esimest ringist kaasas kaotus Austraalialt, mis tähendas, et puhaste paberitega Prantsusmaa vastu vajati kindlasti võitu.

Kohe esimestest minutitest oli aga näha, et baltlastel läheb raskeks. Prantslased sai hästi minema ning avaveerand võideti 26:14. Leedu enam vahet suuremaks ei lasknud, kuid poolajapausiks oldi ikka 10ga maas.

Kolmanda neljandiku alguses kärises vahe juba 17le, kuid sellega polnud matši saatus veel otsustatud. Leedu läks viimasele veerandile vastu 11punktilises kaotusseisus, kuid viis minutit hiljem oli vahe juba minimaalne ning paar rünnakut hiljem pääseti juhtima! 

Kuue ja poole minutiga vaid kolm silma visanud Prantsusmaa suutis reele saada ning lõpp kulges võrdsete heitluses. 30 sekundit enne lõpuvilet oli Leedul kahepunktilisest kaotusseisust kasutada kaks vabaviset, ent teine läks mööda. Järgneval rünnakul realiseerisid vastased keskpositsiooni viske, mis jäigi matši viimaseks tabamuseks. Prantsusmaa teenis napi 78:75 võidu! 

Võitjate poolelt olid heas hoos tagamängijad: Evan Fournier viskas 24 ja Nando De Colo 21 punkti. Leedu resultatiivseimana tõi Jonas Valanciunas 18 silma. 

Kuna Austraalia võitis tänases esimeses matšis Dominikaani Vabariiki, siis pole Leedul enam võimalust veerandfinaali pääseda. Viimati jäädi kaheksa parema hulgast välja 2002. aastal, kui finaalturniirile ei jõutudki.

Grupi võitja selgitavad Austraalia ja Prantsusmaa esmaspäeval. Neile tulevad veerandfinaali vastased K-vaherupist, kus mängivad USA, Kreeka, Brasiilia ja Tšehhi. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

K-vahegrupis kindlustas koha veerandfinaalis USA, kes alistas kindlalt 69:53 Kreeka. Oodatud duellis suureks madinaks ei läinudki, jänkid võitsid poolaja 13ga ning kasvatasid viimseks neljandikuks vahe 17le.

Kuigi kreeklaste NBA staar Giannis Antetokounmpo viskas 15 punkti ja hankis 13 lauapalli, siis näitas USA head kaitsemängu, mis ka edu tõi. Jänkide rünnakut vedas Kemba Walker, kelle arvele jäi 15 silma.

Päevas esimeses mängus purustas Tšehhi üllatuslikult 93:71 Brasiilia, mis tähendab, et võistlus teisele veerandfinaalkohale on tihe. Viimases voorus kohtub USA Brasiiliaga ning Kreeka Tšehhiga.

Standings provided by Sofascore LiveScore