Tartu Ülikooli korvpallimeeskond.Foto: Tartu Ülikooli korvpallimeeskond/Facebook
Korvpall
8. september 2019, 21:05

Tartu korvpallurid jäi Sardiinias alla nii Itaalia tippklubile kui ka šveitslastele

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond jätkas hooajaks ettevalmistus Sardiinias, kus miniturniiril teeniti neljas ehk viimane koht.

Tänases kolmanda koha mängus jäädi pingelises lõpuheitluses 78:80 alla Šveitsi klubile Massagno, kellele tõi võidu lauapõrkest tabatud kolmene.

Tartlaste parimana tõi Adomas Drungilas 29 punkti ja 13 lauapalli, lisaks andis ta neli korvisöötu. Grantas Vasiliauskas lisas 12, Kregor Hermet 11 ja Hendrik Eelmäe 10 punkti.

"Esimene poolaeg oli meie kontrolli all, teine rohkem vastaste. Teisel poolajal olime hädas vabavisetega ja see on punkt-punkti mängu puhul määrava tähtsusega. Kuigi Kregor Hermet viis meeskonna viimasel minutil juhtima, leidus vastastel mees, kes lauapõrkest kolmese sisse pani ja mängu ära otsustas. Aga hea tasavägine kontrollmäng sellegi poolest - just see, mida euromängudeks valmistumisel vaja," seisab ülikoolimeeskonna Facebookis.

Massagno jõudis mullu Šveitsi kõrgliigas veerandfinaali.

Eile kaotasid tartlased Itaalia tippklubile Brindisi 70:90. 

"Itaalias Sardiinias peetava kontrollturniiri esimeses mängus tuli vastu võtta 70:90 kaotus FIBA Meistrite Liiga satsilt Happy Casa Brindisi. Mäng püsis esimesel poolaja tasavägine, aga teisel poolajal libises Itaalia meeskond vaikselt, aga kindlalt eest ära," kirjutati sotsiaalmeedias.

Tartlaste parim oli Kregor Hermet 17 punkti ja seitsme lauapalliga. Adomas Drungilas lisas 15, Robin Kivi 12 ja Grantas Vasiliauskas 10 silma. 

Brindisi lõpetas mullu Itaalia kõrgliigas põhihooaja viiendana, kuid pidi veerandfinaalis tunnistama Sassari paremust.