Bianca Andreescu pärast USA lahtiste võitu.Foto: AFP
Tennis
8. september 2019, 08:56

VÄGEV! 19aastane kanadalanna alistas legendi ja võitis karjääri esimese suure slämmi tiitli (9)

Eile hilisõhtul peeti USA lahtistel naisüksikmängu finaal. New Yorgis toimunud matšist väljus võitjana 19aastane kanadalanna Bianca Andreescu (WTA 15.), kes alistas legendaarse Serena Williamsi (WTA 8.) 6:3, 7:5.

Tund ja 40 minutit kestnud mängus haaras ohjad kiiresti enda kätte maailma 15. reket, võites kaks esimest geimi ning vastasel enam mängu tagasi tulla ei lasknud.

Ka teist setti alustas paremini noor kanadalanna, kes leidis mõne aja möödudes ennast seisust 5:1 leidis. Kui vahepeal tundus, et Williams, kes 23korda suure slämmi turniiri võitnud, on juba alla andnud, suutis ameeriklanna võita neli geimi järjest ja taastada viigiseis. Rohkemaks ta paraku võimeline polnud, seisul 6:5 sai Andreescu kaks matšpalli, millest teise realiseeris. 

"Raske on sõnadesse panna, mida see võit mulle tähendab. Nägin selle hetke nimel tohutult vaeva ning see tasus ennast ära. Terve aasta on mulle olnud unistuse täitumine," sõnas mängu järel karjääri esimese suure slämmi tiitli pea kohale tõstnud Andreescu.

Kaotuse vastu võtma pidanud Williams ei olnud vastase kiitmisega kitsi. "Bianca mängis täna uskumatult. Õnnitlen, olen tema üle nii uhke ja õnnelik. Soovin vaid, et oleksin ise paremini mänginud", lausus 37aastane tenniselegend.

Williams on pärast 2017. aastal emaks saamist suure slämmi turniiril jõudnud neljal korral finaali, kuid viimast sammu pole suutnud veel teha. Seejuures on kõik kaotused otsustavas mängus tulnud kahes setis. 

Enim üksikmängu tiitleid on austraallannal Margaret Courtil, kes hoiab 24 turniirivõiduga rekordit 1973. aastast. Kõigest ühe slämmivõiduga maha jääv Williams saab selles arvestuses Courti kõrvale tõusmist uuesti üritada Austraalia lahtistel, mis toimuvad järgmise aasta alguses.

Täna õhtul selgitatakse USA lahtiste võitja ka meesüksikmängus. Kell 23 algavas matšis lähevad vastamisi hispaanlane Rafael Nadal ja venelane Daniil Medvedev.