Danilo Gallinari.Foto: Reuters/Scanpix
Korvpalli MM 2019
8. september 2019, 14:42

USKUMATU! Itaalia tuli välja lootusetuna näivast kaotusseisust (2)

Täna jätkub Hiinas korvpalli MM, kus järg on jõudnud vahegrupi mängude kätte. Tõelise põnevuslahingu pakkusid Itaalia ja Puerto Rico, kus võitja selgitamiseks läks vaja lisaaega. Lõpuks pani oma paremuse maksma saapamaa koondis, kes oli seejuures välja tulnud koguni 26punktisest kaotusseisust.

Juba esimese kümne minutiga suutsid puertoriikolased teha sisse 11punktilise eduseisu. Poolajapausile minnes oli edu juba mäekõrgune: 46:26. Ja ka kolmandal veerandil suurendati edu. Kui perioodist oli 6.08 jäänud mängida, lõikas Puerto Rico mängija vahelt itaallase Danilo Gallinari kehva söödu ning surus palli võimsalt pealt. Tabloole ilmusid numbrid 59:33 ehk Itaalia vajas sel hetkel imet. 

Kohe pärast seda võeti timeout ning platsile naastes alustas kolmesega viimati pallikaotusega patustanud Gallinari, kes sellest hooajast NBAs Oklahoma City Thunderi ridadesse kuulub. Enne viimast veerandit suudeti vahe 14 punktile vähendada, kuid ilmselt võisid puertoriikolased end sellises seisus siiski kindlalt tunda. Kuid juba nelja ja poole minuti pärast seadis viigi jalule Gallinari, kes tabas kaks vabaviset.  Sellele järgnes Awundu Abassi vaheltlõige ja palli korvi surumine, mis viis itaallased ette.

Neli minutit enne lõppu, kui Amedeo Tossiteri pealt pani ja itaallastele seisuks 75:68  tegi, paistis, et nüüd jääb võit hoopis saapamaa koondise vormistada. Kuid Puerto Rico polnud oma viimast sõna öelnud: Angel Rodrigueze korv taastas 23 sekundit enne lõppu viigi ning seisul 83:83 mindi lisaajale. 

Seal suutis aga Itaalia lõpuks üle olla, minnes kiirelt juhtima. Kuna normaalajale järgnenud perioodi oli mängida vaid viis minutit, ei jõudnud Puerto Rico enam tagasitulekut kavandada. Lõppseisuks jäi 94:89.

Itaallaste parimana tõi Marco Bellinelli 27 punkti, kes viibis väljakul üle 40 minuti. Gallinari lisas 22 silma, kuus lauda ja viis söötu, kuid patustas ka nelja pallikaotusega.

Puerto Rico resultatiivseim oli Renaldo Balkman 14 punktiga, Rodriguez ja Gary Browne tõid võrdselt 13 silma. 

Põnevusmängule vaatamata ei pääse Itaalia ega Puerto Rico veerandfinaali. Nende grupi kaks liidrit on täiseduga jätkavad Serbia ja Hispaania, kes selgitavad lõpliku paremusjärjestuse täna kell 15:30.