Hispaania võib rõõmustada! Foto: FIBA
Korvpalli MM 2019
8. september 2019, 17:32

KORVPALLI MM | Serbiast jagu saanud Hispaania tegi kõva avalduse, Argentina tõi üllataja Poola maa peale

Hiinas jätkuval korvpalli MMil tõmmati täna joon alla kahele vahegrupile neljast.

I-grupi esikoha noppis oodatult Argentina, kes sai ülikindlalt 91:65 jagu Poolast. Võitjate poolelt tegi taas hiilgava partii 39aastane Luis Scola, kes viskas 21 punkti ja hankis kuus lauapalli. 

Mõlemad eelnimetatud oli enne tänast võitnud kõik mängud. Kui Argentina edu oli üsna ootuspärane, siis Poola neli võitu pigem üllatus. Täna toodi nad aga üsna korralikult maa peale tagasi.

Sellele vaatama on Poola teinud imelise turniiri, nad jõudsid kaheksa parema hulka, kus tuleb vastamisi minna Hispaaniaga. Argentina kohtub veerandfinaalis Serbiaga. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

J-grupi esikoha duelli pidasid kaks turniiri võitu ihkavat koondist. Serbia alustas matši paremini, kuid Hispaania võitis teise veerandi 32:17 ning pääses pikale pausile kaheksapunktilises edus. 

Kolmas neljandik kujunes matšis otsustavaks. Serblased veerandi alguses ilma staarmängijast Nikola Jokicist, kes kohtunike tegutsemisega rahul polnud ning enesevalituses kaotas. Kohtunikud otsustasid ta mängust eemaldada.

Rahu säilitanud Hispaania kasutas tekkinud võimaluse ära, otsustava veerandaja eel oli nende edu 11 silma. Tõsi, parimal juhul oldi ees lausa 21ga.

Kuigi veidi ärevust mängu tekkis, siis Hispaania enam edu käest ei andnudki. Nad panid oma paremuse maksma kindlalt 81:69. Kusjuures Serbia kaotas enne tänast viimati aasta alguses, kui veebruarikuises MM-valikmängus jäädi alla Eestile!

Hispaania resultatiivseim oli 19 punkti toonud Ricky Rubio, Serbia kasuks viskas Bogdan Bogdanovic 26 silma. 

Veerandfinaalis kohtub Hispaania Poolaga ja Serbia Argentinaga. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Homme õhtuks on selged kõik veerandfinalistid. K-vahegrupis on edasipääsu taganud USA, kuid nii Brasiilial, Kreekal kui ka Tšehhil on säilinud võimalus veerandfinaali saada. L-grupis peavad Prantsusmaa ja Austraalia ära jagama esikoha.