Kerr Kriisa.Foto: Martin Ahven
Korvpall
8. september 2019, 19:16

Cramol logiseb igalt poolt, Kriisa ei jää loorberitele puhkama

BC Kalev/Cramo ääremängija Kristjan Kangur tõdes, et hooaja algusele kohaselt on Eesti korvpallimeistri mäng rabe. Kolmandas hooajaeelses kontrollmadinas kaotas Cramo 71:95 Kaunase Žalgirisele.

"Päris toored oleme," alustas Kangur. "Võrreldes Lätiga (Riias kohtuti kahel korral Kiievi Basketiga, mõlemad mängud kaotati) saime teatud korrektuurid tehtud, aga meil logiseb nii kaitses kui ka rünnakul."

Kangur tõdes, et Cramo ja Žalgiris olid sarnases seisus. Ka Leedu klubikorvpalli au ja uhkus ei saa hiilata imelise kokkumänguga, kuna koosseisus on toimunud muudatusi.

Cramo uus peatreener Roberts Štelmahers on mängijatele edastanud palju uut infot. Küsimusele, mida teave sisaldab, vastas Kangur lõbusas toonis: "Arvan, et sa ei jõua homme tööle, kui hakkan kõiki asju üles lugema."

Žalgirise särgis tegi igati tubli esituse 18aastane Kerr Kriisa. Mängujuht tõi 66% visketabavuse juures kümme punkti, võttis kaks lauapalli, jagas kaks korvisöötu ning tegi kolm pallikaotust. Kaks neist tulid esimesel veerandajal.

20 minutit platsil mütanud Kriisa ei salanud, et kohtumise alguses oli tal närv sees. "Algus oli rabe. Mängu käigus läks see ära ja platsil oli mugavam olla. Kokkuvõttes saan enda esitusega rahule jääda küll," sõnas ta.

Pärast kohtumist kiitis Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius Kriisat. "Kerr mängis nagu veteran," ütles leedulane. Juhendaja kiitus lisab eestlasele enesekindlust.

"Kes ei tahaks, et Šarunas oleks sinuga rahul. Olen trennides vaeva näinud ja tööd teinud. Samas pean nüüd edasi panema, ei saa kümne punkti peale puhkama jääda. Homme ei mäleta seda mängu enam keegi ja kõik hakkab nullist."

Žalgiris jätkab hooajaks ettevalmistust Türgis, kuid Kriisa naaseb Kaunasesse.

Loe kohtumise reportaaži SIIT.