Lööja Adam Vinatieri (number 4) kannab Coltsi kaotuses kõige suuremat süüd.Foto: KEVORK DJANSEZIAN/AFP/SCANPIX
NFL ameerika jalgpalli liiga
9. september 2019, 02:26

Hunt ja Colts alustasid hooaega valusa kaotusega lisaajal

Indianapolis Coltsi hooaeg ameerika jalgpalli profiliigas NFL algas kaotusega, kui võõral väljakul tuli lisaajal 24:30 alla vanduda Los Angeles Chargersile. Margus Hundil oli malbe pärastlõuna.

Colts sai hooaja eel nende lootusi põrmustava uudise, kui vaid 29aastasena teatas karjääri lõpetamisest superstaarist mängujuht Andrew Luck. Kui varem räägiti Coltsist kui tiitlipretendentist, siis pärast nimekaima tähe kaotamist, tekkis küsimus, kas varumees Jackoby Brissetti juhtimisel suudetakse üldse play-offi jõuda.

Hooaja avamängus suutis Brissett oma ülesanded täita tasemele vastavalt – tema üksikud apsud meeskonnale suurt kahju ei tekitanud. Selle fakti tõestuseks kõlbavad tiimi 24 punkti. Lisaks leidsid Brissetti 27 sööduüritusest adressaadi 21 teele saadetud palli, mis igati viisakas tulemus, kuigi suurem edu saatis teda palliga jooksmisele rõhudes.

Coltsi kaitseliin ei olnud hooaja avamatšis oma mullusel tasemel, kuid rabe algus pöörati lõpuks samuti korralikuks esituseks. Kõige eredamalt säras Malik Hooker, kelle ühe käega sooritatud vaheltlõige viimasel veerandil oli üldse põhjus, miks Colts suutis matši lisaajale viia. Hundi statistikasse jäi samas kolm vastase mahamurdmist, mis endast midagi erilist ei kujuta.

Coltsi kaotuse peasüüdlane on sootuks NFLi ajaloo resultatiivseim mängija, 46aastane lööja Adam Vinatieri, kes eksis hooaja avamatšis kahel lihtsal väravalöögil, mis toonuks mõlemad tiimi kaukasse kolm punkti, ning lisaks veel ka ühel lisapunktiüritusel. Nõnda jättis elava legendi staatuses Vinatieri väljakule seitse silma, mis muutnuks mängu kulgu kardinaalselt.

Coltsi jaoks jätkub hooaeg võõrsilmänguga. Tuleval pühapäeval külastatakse Tennessee Titansit, kes põrmustas avamatšis võõrsil 43:13 Cleveland Brownsi.