Eesti - Holland.Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
9. september 2019, 23:36

GALERII | Eesti võitles kuis jaksas, kuid Holland võttis kindla võidu (42)

Eesti jalgpallikoondis jätkas EM-valiksarja Tallinnas 0:4 kaotusega Hollandi koondisele.

Mänguskoori avas 17. minutil Ryan Babel, kes suunas vasakkaitsja Daley Blindi tsenderduse ühe puutega Sergei Lepmetsa selja taha. Jube lihtne nägi välja. Sama mees duubeldas külaliste eduseisu 48. minutil.

Memphis Depay lasi paremalt tsenderduse kasti. Joonas Tamm hindas palli lendu valesti, mis lubas tema ja paremkaitsja Taijo Teniste vahele platseerunud Babelil peaga vabalt palli Lepmetsa taha lüüa. Kolmanda palli lõi Lepmetsa võrku 76. minutil Depay.

Ta võttis pika söödu 17 meetri peal osavalt maha, tegi kerge pausi, millega vabastas end Ragnar Klavanist ja lõi sisuliselt koha pealt vasakuga tagumisse nurka. Kahjuks tuli 86. minutil ka neljas. Depay tsenderdas karistuslöögist, Georginio Wijnaldum kerkis meie trahvikasti keskel kõige kõrgemale ja lõi palli läbi Lepmetsa sisse.

Eesti sooritas 90 minuti jooksul ühe pealelöögi, kui vasakäär Henrik Ojamaa andis 78. minutil terava nurga alt tuld, Jasper Cillessen tõrjus värava ette, kuid Erik Sorga oli napilt valesse kohta spurtinud ega saanud jätkupallile jaole. Staadion ohkas.

Positiivne oli see, et eestlaste enesekindlus väikse maa-ala peal surve all söötu lükata, palli hoida ja vajadusel isegi triblada, oli võrreldes Mainzi õuduste õhtuga täiesti teisel, palju paremal tasemel. 

Kuigi võitjas ei tekkinud avavärava järel kordagi kahtlust, siis võitluse ja enesekindluse taha ei jäänud eestlastel täna midagi. Mängu otsustas ära puhas tasemevahe.

Täpsemalt saab mängu kohta allolevast blogist.

Standings provided by Sofascore LiveScore
23:35

Kõik! 0:4 kaotus, aga olgem ausad, mängupilt oli kordades rõõmsam kui juunikuus Mainzis. Võitluse ja enesekindluse taha ei jäänud täna midagi, mängu otsustas ära puhas tasemevahe.

23:29

87. min. Eesti viimane vahetus: Ainsalu välja, Artjom Dmitrijev sisse.

23:28

86. min. Neljas! Depay tsenderdas karistuslöögist, Wijnaldum kerkis kõige kõrgemale ja lõi palli peaga läbi Lepmetsa sisse.

23:25

Too lüke tähendab seda, et Sorga liikus vasakule äärele Ojamaa kohale ning Sappinen võttis tipus sisse Sorga positsiooni.

23:25

84. min. Mõlemad meeskonnad vahetavad: Babel välja, Kevin Strootman sisse. Ojamaa välja, Rauno Sappinen sisse.

23:23

78. min. Eesti tegi kohtumise esimese pealelöögi. Ojamaa andis terava nurga alt tuld, Cillessen tõrjus värava ette, kuid Sorga oli napilt valesse kohta spurtinud ega saanud jätkupallile jaole. Staadion ohkas.

23:21

Tänast kohtumist jälgib Lillekülas 11 006 inimest, mis on ühtlasi Eesti koondise kodumängu rekord siin staadionil.

23:18

76. min. Holland lööb kolmanda! Memphis Depay võtab pika palli 17 meetri peal osavalt maha, teeb kerge pausi, millega vabastab end Klavanist ja lööb vasakuga tagumisse nurka. 

23:12

72. min. Hollandi teine vahetus: Frenkie de Jong välja, Luuk de Jong sisse.

23:07

66. min. Tundub, et Eesti on esimese ehmatuse ja surve üle elanud ning sai ise ka vahepeal palli lükata. Meie mehed on jätkuvalt jäänud truuks lühikestele söötudele.

23:03

62. min. Hollandi esimene vahetus: Malen välja, Steven Berghuis (Feyenoord) sisse.

23:01

60. min. Esimene vahetus: Zenjov välja, Frank Liivak sisse.

23:00

59. min. Pröpper annab kaugelt tuld, Lepmets rusikatega ees. Õnneks läks löök otse keskele, aga ohumärke on teise poolaja alguses kõvasti. Holland on vist ühe käigu juurde pannud.

22:57
Mart Treial

56. min. Hollandi kolmas polnud kaugel. Van Dijk lubat nurgalöögist IHUÜKSINDA peaga löögile, kuid meie õnneks suunas Liverpooli mees palli valele poole posti.

22:50

48. min. Ai, kui kehv poolaja algus! Depay lasi paremalt tsenderduse kasti. Tamm hindas palli lendu valesti, mis lubas tema ja Teniste vahele platseerunud Babelil peaga vabalt palli Lepmetsa taha lüüa. 0:2.

22:45

Teine poolaeg algas! Vahetusi ei toimunud.

22:37

Kuigi Eesti ehitas nii mõnegi lubava rünnaku, ei pääsenud meie mehed avapoolajal kordagi löögile. Hollandil on kirjas 10 üritust, millest kolm suutsid eestlased blokeerida ning neli lendasid raamide vahele. 

Pallivaldamise numbrid on muidugi nukrad: 28% – 72% Hollandile. Eesti söödutäpsus on 76%, vastastel 92%.

22:33

Vaheaeg! Holland võitis avapoolaja 1:0. On ilmselge, et oranžides särkides võistkond on platsil parem, kuid eestlased on siiani teinud väga sitke ja enesekindla partii. Teatud kvaliteeti vastu lihtsalt pole midagi teha. See, kuidas Holland palli liigutab, vajutab kohati ikka suu lahti. Tipptase!

22:29

44. min. Depay 17 meetrilt, Lepmets pareerib.

22:28

Eesti rõhub rünnakutel selgelt lühikestele söötudele jalga, mitte tsoonidesse, ning üritab läbi murda äärtelt Zenjovi ja Ojamaa kaudu.

Loe rohkem