Ott Tänak Rally Estonial.Foto: Reigo Teervalt
WRC
9. september 2019, 17:35

VÕIMAS! Rally Estonia püstitas järjekordse rekordi (2)

2010. aastast toimuv Rally Estonia on nii eestlastele kui ka mujalt pärit spordihuvilistele olnud menukaks ürituseks. Tänavu saatis korraldajaid erakordne edu.

Põnevale võidukihutamisele elati telepildi vahendusel kaasa rohkem kui 100 riigist. Kolm päeva kestnud rallist näitasid pilti tuntud telekanalid, nagu näiteks Suurbritannias BT Sport, Ladina-Ameerikas Fox Sports, Soomes YLE ning DAZN Itaalias, Saksamaal, Hispaanias, Austrias ja Šveitsis.

Statistika näitab, et Eestis vaatas televiisorist vähemalt viit minutit rallist iga neljas mees. Tõeliselt võimas oli aga nende inimeste arv, kes otsustasid üritust kohapeale kaema minema.

Rally Estonia suutis eesotsas Ott Tänakuga, kuid ka paljude teiste tippmeeskondade - Citröen, Hyundai, Ford - sõitjatega kohale meelitada WRC kodulehe andmetel tervelt 50 000 fänni. Seda on lausa 25% rohkem kui eelmisel aastal, lisaks on tegu rekordiga: nii palju publikut pole üheksa-aastase ajalooga spordiüritusel veel olnud. 

Populaarseimateks osutus reedeõhtune start võidusõidule ning Tartu linnateedel rallit lõpetavad kiiruskatsed pühapäeval.

Tervele WRCle üliedukaks kujunenud üritust kommenteeris sarja tegevdirektor Oliver Ciesla järgmiselt: “Nii fännid kui ka meedia elavad Ott Tänaku ja Martin Järveoja tegemistele kaasa uskumatult suure huviga. Hindame kõrgelt, et meil on võimalus korraldada seda rallit riigis, kus sporti nii kirglikult suhtutakse. Kuigi tegu pole WRC meistrisarja etapiga, pakub see fännidele suurepärase võimaluse alaga tuttavaks saada. Lisaks on see ideaalseks eelhäälestuseks hiljem toimuvale Soome rallile.”

“Oleme tänulikud Eesti valitsusele, Eesti Autospordi Liidule ning Rally Estoniale selle ürituse korraldamise eest,” lisas Ciesla WRC kodulehel.