Thierry Neuville Soome rallil.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
10. september 2019, 18:25

Hyundai tegutsemine ärritab Citroeni bossi (2)

Samal ajal kui ülejäänud tiimid teevad lobitööd, et rahvusvaheline autospordiliit FIA keelaks WRC-meeskondadel osaleda kohalikel rallidel testimise eesmärgil, teatas Hyundai, et lisas oma oktoobrikuu kalendrisse kaks säärast võidukihutamist.

Walesi rallile järgneval nädalavahetusel kihutab Thierry Neuville San Marinos Rallylegendil ning nädal hiljem võtab Sebastien Loeb osa Hispaanias Granada kruusarallist. Loebile on see tänavu kolmas WRC-sarja väline ralli, Neuville'ile teine.

"Nendel rallidel osalemine lubab meil WRC-hooaja viimasteks etappideks olla maksimaalselt valmistunud," vahendab Autosport Hyundai tiimi bossi Andrea Adamo sõnu.

Pole saladus, et Hyundai suur eesmärk on meeskondlik tiitel. Nad hoiavadki ses arvestuses esikohta, kuid edu Toyota ees on eelmise kahe ralliga kahanenud 44 punktilt kaheksale.

"Vahe on vähenenud, seega peame hooaja lõpusirge eel oma pingutusi kahekordistama. Võitleme oma tiitliambitsiooni nimel."

WRC-meeskondade võistlemine rahvuslikel rallidel tuli viimati teemaks reedesel WRC komisjoni kohtumisel. Üks säärase tegutsemise põhilisi vastaseid on Citroeni tiimi boss Pierre Budar, kes lausus Autosportile: "Meil on kindlaks määratud testipäevade arv (42 - M.T.). Nendel rallidel sõitmine on selgelt testimine, mistõttu peaksid need ka testipäevadena kirja minema."

MM-sari jätkub sel nädalalõpul Türgis.