Ryan Babel.Foto: Erki Parnaku
Jalgpall
10. september 2019, 20:26

Eestile kaks löönud Ryan Babel: nelja mehe ego maksis Hollandile 2010. aasta MM-tiitli

Eile õhtul Lilleküla staadionil Eestile kaks väravat löönud Hollandi ründaja Ryan Babel (32) andis väljaandele Voetbal International intervjuu, kus avaldas muuhulgas arvamust, et Holland võinuks 2010. aastal tulla maailmameistriks, kui nelja staari ego olnuks väiksem.

Kõnealused mehed on Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben ja Rafael van der Vaart.

Holland kaotas tolle MMi finaalis lisaajal 0:1 Hispaaniale. Babel kuulus küll koondisesse, kuid Lõuna-Aafrika Vabariigis platsile ei pääsenud.

"Tol ajal käis Suure Neliku vahel võitlus. Minu kogemuse põhjal tahtsid nad kõik olla number üks. Nii veidralt kui see ka ei kõla, siis arvan, et praegune Hollandi koondis on ühtsem," sõnas Babel.

"Ma ei tunneta, et meil praegu oleks egosid. Anname kõik üksteisele värava või söödu. Meeskond on tervik, keegi pole tiimist kõrgem.

Mäletan üht momenti finaalist, kui Arjen Robben pääses Iker Casillasega silmitsi. Casillas niitis ta peaaegu maha teadmisega, et Arjen kukub reeglina. Kui ta oleks seda teinud, jäänuks Hispaania vähemusse ja me võinuks võita.

Aga ta tahtis nii väga skoorida. See on pisike detail – ja ma mõtlen praegu valjusti –, aga võimalik, et Arjen ei mõelnud tol momendil meeskonna peale, vaid soovis iga hinna eest väravat lüüa. Võib-olla sellised asjad moodustasidki viis protsenti, mis meil MM-tiitlist puudu jäi."