Katrina Lehis ja Helen Nelis-Naukas.Foto: Stanislav Moshkov
Vehklemine
10. september 2019, 21:45

Katrina Lehise kaotanud Helen Nelis-Naukas: kes ei tahaks õunapuu vilju saada? Katrinat jahiti juba ammu! (14)

Vehklemistreener Helen Nelis-Naukas arvas juba nädal aega tagasi, et tema endist õpilast Katrina Lehist hakkab juhendama Nikolai Novosjolov.

„Ma teadsin seda – need märgid olid juba ammu, et käib liginemine minu õpilasele, see algas juba neli aastat tagasi Rio de Janeiro eelolümpial,“ ütleb Nelis-Naukas. „Kes ei tahaks õunapuu vilju saada! Õunapuu üleskasvatamine nõuab ju aega ja vaeva. Minu jaoks on sellised inimesed kadunud.

Mu isa ja ema kasvatasid mind teistsuguseks, et üle laipade ei kõnnita ja omakasu nimel omasid ei reedeta. Ja et raha ei ole peamine. Tähtis on au ja eetika. Ju ma siis polnud need 16 aastat oma. Tuleb välja, et ma ei tundnudki inimest. Alati on muru rohelisem seal, kus meid pole. Aga see on kahjuks eelarvamus, sest igal pool on head ja halba. Tuleb ennast peeglist vaadata ning mõelda, mida saaks paremini teha.“

Novosjolov teadis, et saab Nelis-Naukaselt verbaalse koslepi. „Kui Katrina tegi mulle pakkumise, arvestasin kõigi nende asjadega, aga üritasin jääda objektiivseks ja rahulikuks,“ lausub ta.