Iseloomulik pilt tänasele mängule: prantslane Frank Ntilikina (paremal) ja ameeriklane Kemba Walker hambad ristis võitlemasFoto: AFP/Scanpix
Korvpalli MM 2019
11. september 2019, 15:57

ÜLLATUSPOMM! Prantsusmaa lõi korvpalli MMil USA auti! (3)

Korvpalli maailmameistrivõistluste veerandfinaalis jätkusid üllatused, kui Prantsusmaa alistas täna tulises kohtumises Ameerika Ühendriigid 89:79.

Paljud superstaarid koju jätnud ameeriklaste jaoks polnud mäng algusest peale kergete killast - poolajaks oldi taga 29:35. Kolmandal veerandajal tehti seis tasa ning mindi kolme silmaga juhtimagi, kuid neljanda vaatuse lõpus haarasid prantslased kindlad juhtohjad ja käest neid enam ei antudki.

Prantslaste suurim punktitooja oli täna Evan Fournier 22 silmaga. Eriti võimsa mängu tegi aga Rudy Goubert, kes panustas 21 punkti ja 16 lauapalliga. Ameeriklaste parim oli Donovan Mitchell 29 silmaga.

Kuigi suurem osa korvpalifännidest eeldas veeranfinaali paaride selgumise järel, et ühes poolfinaalis kohtuvad suurfavoriidid Serbia ja USA, läks hoopis teisiti. Eile lülitas Argentina konkurentsist Serbia ja nüüd kohtutakse just Prantsusmaaga.

Tänaõhtuses viimases veerandfinaalis kaotas senine turniiri üllataja Tšehhi 70:82 Austraaliale.