Ott Tänak.Foto: OZAN KOSE
WRC
12. september 2019, 07:27

TÄIENDATUD!

M-Sport ja Hyundai lõpetasid Tänaku allkirja jahtimise! (16)

Ott Tänaku järgmine leping on rallimaailma üks kuumemaid teemasid. Sel nädalavahetusel sõidetava Türgi ralli eel sai selgeks, et Hyundai ja M-Sport eestlase allkirja enam ei jahi.

Saaremaalt pärit sõitja kuulub praegu Toyota hingekirja ning jätkab Jaapani autotootja tiimis ilmselt ka tulevikus. Tegemist oleks mõistliku lükkega, kuna MM-sarja liider Tänak on Toyotaga leidnud hea klapi.

Türgi ralli eel teatas Hyundai tiimipealik Andrea Adamo, et läbirääkimised maarjamaalasega on lõppenud, vahendab portaal Rallit.fi. M-Spordi boss Richard Millener kostis: "Kulutasime Sebastien Ogier' (sõitis võistkonnas 2017 ja 2018) peale palju raha. M-Spordi omanik Malcolm Wilson on toonitanud, et peame keskenduma ka ärile. Meie alluvuses töötab suur hulk inimesi ja me ei soovi kõiki vahendeid panna ühe sõitja peale."

Et Citroenil on Ogier' ja Esapekka Lappi näol järgmiseks aastaks olemas kaks lepingulist sõitjat, pole ka sinna siirdumine võimalik. Samas ütles Tänak, et lepinguolukord on veel lahtine.

Türgi MM-ralli saab alguse täna õhtul, hommikul kell 10 alustatakse testikatsega. Tänak juhib MM-sarja üldarvestuses Thierry Neuville'i ja Sebastien Ogier' ees vastavalt 33 ja 40 punktiga.

Hiljem rääkis Millener ajakirjale Autosport, et tegelikult pole M-Sport Tänakust täielikult loobunud, kuid lisas, et raha leidmine on raske.