Ott Tänak.Foto: ANDREAS SOLARO
WRC
12. september 2019, 10:45

Soome meedia: Tänak hakkab teenima viis kuni kümme miljonit eurot (20)

Autoralli MM-sarja liidri Ott Tänaku järgmine leping on praegu kuum teema. Soome väljaanne Ilta-Sanomat kirjutab spetsialistide arvamustele põhinedes, et eestlase palganumber saab olema viis kuni kümme miljonit eurot aasta kohta.

Tänak jätkab suure tõenäosusega Toyotas, kuna M-Sport ja Hyundai teatasid enne täna algavat Türgi rallit, et nemad maarjamaalase allkirja enam ei jahi. Citroenil on järgmiseks hooajaks sõitjad paigas. Tõsi, Toyota esinumbri sõnul on lepinguolukord veel lahtine.

Ilta-Sanomat konsulteeris oma loo jaoks mitmete ralliekspertide ja rallimaailma siseeluga kursis olevate inimestega. Nende arvates hakkab Tänak uue kontrahtiga teenima viis kuni kümme miljonit eurot aastas.

Lõplik töötasu selgub hooaja jooksul, kuna sõitjatele makstakse võitude eest preemiat. Tihti võibki boonussuma põhipalga ületada, ütles tuntud rallimänedžer Timo Jouhki.

"Muidugi, ma ei tea Oti praegust palka, kuid kindlasti tõuseb tema baastasu järgmiseks hooajaks märgatavalt," lisas soomlane. "Usun, et läbirääkimistel Toyotaga keskendutakse praegu muule kui rahale. Toyotal on Tänaku jaoks piisavalt vahendeid."

Kui seni pole Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen kedagi võistkonna esinumbriks kuulutanud, siis mõne kuulujutu väitel tahab Tänak, et tema oleks igal juhul Toyota number üks.

Anonüümseks jääda soovinud allikas rääkis, et tema teada on uue lepingu sõlmimine veninud, kuna Tänak soovis koos nõuandjatega uurida, mida teised tiimid talle pakuksid. "Ilmselt tahtis ta oma turuväärtust näha ja uurida, milliseid lisasid oleksid võistkonnad nõus talle andma."