Kalle Rovanperä.Foto: LEHTIKUVA
WRC
13. september 2019, 11:57

Toyota rallitiimi sihtmärk süüdistas Türgi MM-etapil kaardilugejat, viimane hakkas vastu (1)

Rallimaailma üks suuremaid talente Kalle Rovanperä on Türgi MM-rallil raskustes. 

Nimelt keeras 18aastane soomlane tänasel avakatsel oma masina üle katuse ja lõhkus ka rehvi. "Kaotasin keskendumise," selgitas Rovanperä väljasõitu. Tõsi, pardakaameravideo näitas, kuidas noormees süüdistas kaardilugejat Jonne Halttuneni eksimuses. Rovanperä arvates ei lugenud navigaator legendis märgitud kohta, Halttunen lükkas süüdistuse ümber.

Järgmisel katsel langes tulevaks hooajaks kõige rohkem Toyotaga seostatav meie põhjanaaber taas probleemide küüsi – ta lõhkus kaks rehvi, millest ühte ei saanud ta ära vahetada, kuna varujalavarje polnud lihtsalt enam järel. Nimelt võivad ekipaažid ühele ringile korraga võtta kuni kuus rehvi.

Rovanperä kartis, et peab seetõttu katkestama ning ka tema tööandja Škoda eeldas sama. Siiski jõudis ta neljanda katse finišisse ning suudab suure tõenäosusega oma Fabia R5-masina viia ka teenindusalasse, tänu millele saab Rovanperä täna jätkata.

Täiendatud kell 12.50: Škoda andis sotsiaalmeedias teada, et Rovanperä peab tänaseks siiski katkestama, kuna tal tuli teel teenindusalasse peatuda. Auto polnud võimeline edasi sõitma.