Ott Tänak.Foto: OZAN KOSE
WRC
13. september 2019, 12:45

Õige valiku teinud Ott Tänak: ei saa öelda, et nautisin sõitmist

Autoralli MM-sarja liider Ott Tänak hoiab pärast Türgi etapi nelja kiiruskatset kuuendat kohta. "Usun, et tegime parima võimaliku rehvivaliku," rõõmustas eestlane.

Nii mõnigi sõitja võttis autosse kaks varurehvi, kuna oli oodata, et Türgi karmides oludes on jalavarjude purunemine väga tõenäoline. Tänak läks rajale ühe varurehviga ega pidanud seda eriliseks riskiks. "Kuna puhastasime teed, ei oodanud me, et teel oleks palju suuri kive. Me polnud kulumise osas küll kindlad, aga lõpuks töötas kõik hästi," sõnas ta WRC otseülekandes.

Toyota esinumber kasutas autol kahte keskmise ja kahte kõva seguga rehvi. Võib juhtuda, et pärastlõunal pole keskmise seguga midagi teha. "Kui vihma ei tule, pole see kindlasti valikus. Rehvivalik pärastlõunaks saab olema keeruline," tunnistas ta.

Mullu oli Tänak ja teisedki Toyotad Türgis kiirusega hädas, ehkki ralli lõpuks tõusis konkurentide ebaõnnest ja eksimustest kasu lõiganud eestlane poodiumi kõrgeimale astmele, tema meeskonnakaaslane Jari-Matti Latvala oli teine. 

Tänavu on Toyota tempo olnud parem. Tõsi, ka Türgi ralli olud on veidi kergemad, sest korraldajad nägid enne võistlust teede hooldamisega ohtralt vaeva. "Tundsin end autos paremini kui mullu. Siiski ei saa ma öelda, et nautisin sõitmist," lõpetas Tänak.

Ta kaotab liider Esapekka Lappile 21,6 sekundit ning on tagapool ka tiitlikonkurent Sebastien Ogier'st. Teine trofeenõudleja Thierry Neuville on samas eestlase selja taga.

Türgi ralli jätkub kell 14.17. Jälgi võistlust SIIT.