Fenix Food FactoryFoto: Karl Juhkami
Võrkpall
13. september 2019, 14:15

ÕL HOLLANDIS | Sinisärgid täidavad Tulpidemaa tänavaid, fännibaasiks on kodune Balti jaam

Pean ausalt tunnistama, et minu esimesed sammud Amsterdami lennujaamas möödusid väga ettevaatlikult. See kõik tundus lihtsalt kummaline. Sürreaalne, kui lubate. Millest jutt?

Oma peas olin Hollandiga alati seostanud üht värvi – oranži. Just seda tooni ürpe kandsid ka nädala alguses Tallinnat väisanud Tulpidemaa jalgpallurid. Amsterdami Schipholi lennujaamas domineeris aga teine toon. Ükskõik kuhu sa vaatasid, horisondil domineeris sinine.

Sealjuures vooris sinakat tooni sisse igast uksest, just nagu Matrixi triloogia teises filmis, kui Agent Smith’id mänguväljakul härra Andersonile kambakat teevad. Saabujaid oli Riiast, Varssavist, Frankfurdist, Kopenhaagenist ning kindlasti suutsid loomingulised eestlased veel viise leida, kuidas reisusihiks Rotterdam panna.

Ühel hetkel jagunesid sinisärgid Amsterdami lennujaamas aga kaheks. Üks rivi liikus sujuvalt piletiaparaatide poole, et rongipilet Rotterdami lunastada, teine otsis esimest külmkappi, et sealt kesvamärjuke välja valida. Õnneks olid prioriteedid paigas, sest õlle järele haarati alles siis, kui rongipilet kortsununa juba tagataskusse pistetud. 

Kui alagrupiturniiri kaks viimast mängu peavad meie mehed Amsterdamis, siis kolm esimest toimuvad Rotterdamis. 15000pealises Aboy hallis, kus toimub ka tuleva aasta Eurovisioni lauluvõistlus, minnakse täna kell 17.00 (Eesti aja järgi 18.00) vastamisi valitseva maailmameistri Poolaga. Mängule liiguvad fännid, keda on siia oodata umbes 1500, ühises rongkäigus, mis saab alguse meie poolehoidjate baasist ehk Fenix Food Factoryst. 

Hollandile iseloomulike kanalitega ääristatud Katendrechti linnaosas paiknev asutus meenutab vägisi Balti jaama turgu, kus leidub ohtralt väikseid söögilette, kust endale head ja paremat soetada. Lettidel laiub ohtralt saia-variatsioone, kuid oma rahulduse leivad ka taimetoitlased, kelle jaoks on loodud rohelised nurgad. 

Et end veelgi kodusemalt tunda (loe: rohkem Balti jaamas), on kogu rajoon väga sarnane Telliskivi loomelinnakuga. Või tartlastele siis aparaaditehasega. Toolid logisevad ning kanali ääres olev terass koonseb euroalustest, harilikest pinkikupinkidest ning kivikõvadest, ent stiilsetest betoonkamakatest. 

Õhtuleht teeb õhtusest mängust otseblogi ning hoiab lugejaid kursis kõige Eesti koondise ümber toimuvaga.