Foto: Tiina Kõrtsini
Sisuturundus
16. september 2019, 21:18

Salapärase Eesti autori kirjutatud erootikatriloogia lööb laineid

Eesti ilukirjandusmaastikku on viimase aasta jooksul raputanud korralikult erootikaromaani triloogia, mida peetakse ka Eesti omaks "50 halliks varjundiks". Pseudonüümi taha peituva autori Helene Mossi sulest on ilmunud meeletult põnev sari "Cougar", mis on täis kuumi seksistseene, sisemisi heitlusi ja valusaid kaotusi, olles ometi esimesest viimase leheküljeni täidetud kõige kaunima tundega siin elus – siira armastusega.

Romaani peategelane on 43-aastane kena välimusega, nooruslik ja enesekindel reklaamibüroo juht Viktoria. Olles jäetud kahel järjestikusel korral meeste poolt maha endast märksa nooremate neidude pärast, algab tema kaasahaarav lugu muutumisest cougar'iks – vanemaks naiseks, kes jahib oma seksuaalsete ihade rahuldamiseks nooremaid mehi – muutes selle õrna katkise hinge murdma lubadusi ja põhimõtteid, mille järgi kogu senine elu elatud on.

Kui esimene raamat räägib Viktoria kujunemisest cougar´iks, siis triloogia teine osa keskendub tema beebiootusele, kus koos lugejaga plaanitakse ning viiakse ellu kõikvõimalikke uskumatuid skeeme, selgitamaks välja, milline üheksast kandidaadist võiks olla üllatusliku lapse isa. Saades tõe teada, asutakse kohe järgmise küsimuse kallale – kumb on elus olulisem, kas füüsiline rahuldatus erinevate partnerite poolt või stabiilne kooselu ühe mehega?

Kolmas osa toob meie ette peale mitmeid aastaid ennast taas leidnud ja truu kaaslasena elanud Viktoria, keda tabab pikselöögina kohutav kaotus – tema mees hukkub autoavariis. Suutmata tragöödiaga omal jõul toime tulla, saavad peagi tema igaäevasteks kaaslasteks rahustid ja alkohol, tirides ta taas elu keerdtreppe pidi tagasi alla põhjakihtidesse… kuni ilmub välja üks noormees tema minevikust. Keegi, kes hoolimata kunagisest ülekohtusest lahkuminekust armastab teda tingimusteta ikka veel, nõustumata teda seekord jätma, käskigu naine palju tahes.

Kas vaatamata kõikidele kohutavatele katsumustele, mida sügavas depressioonis naine korda saadab, on võimalik teda ennastohverdava armastusega deemonite küüsist päästa? Ravida terveks isegi psühhiaatrite diagnoositud skisofreeniast? Liiatigi suurest vanusevahest olenemata? On vanusel üdse tähtsust, kui tegu on tõelise armastusega?

Loe ja saa teada!

Pilt on illustreeriv. Foto: Envato Elements

Lugedes "Cougarit", tekib tahtmatult küsimus  – kes on see eestlanna, kes on pannud kirja taolise ülipõneva ja julge teose? 

Mitte keegi ei tea. Ei tea naudingute maaletooja Epp Kärsin, kes oma koolitatavatele tema raamatuid jagas, ei tea meediategelane Jesper Parve, kellega armatseb kuumalt loo peategelane kujuteldavas fantaasias kui mitmetel lehekülgedel, ei tea kampaania “Ma armastan Sind!” reklaamnäoks valitud võrratu tšellist Silvia Ilves, ei tea Eesti sensuaalseima häälega näitleja Merle Palmiste, kes on lubanud anda oma hääle audioraamatutele. Nagu ka Haapsalu Linnavalitsuse ametnikud, kes aitasid Helenet kolmanda osa puhul täpsustuste osas, mis talle endale veidi selgusetuks jäid. Ja just seda, salapärast joont, soovibki autor hoida. Helene Moss on kõigest tema varjunimi.

"Kui ühelt poolt on Eesti väike ja armas riik kuldsete viljapõldude, lopsakate metsade ning rahustava meremühinaga, siis teisalt piisavalt suur selleks, et kanda ka enda pinnal inimesi, kes ei ole veel valmis selleks, et keegi nende seast – ammugi naisterahvas – võiks kirjutada avatud kaartidega nii intrigeerival teemal kui on seda naudingute maailmas number üks tegevus – seks . Hoolimata sellest, et see meie igapäeva elu osa sama palju on kui hingamine, söömine ja magamine," on ta öelnud. Helene tunnistab, et eelistab elada lihtsa inimesena vahetut elu ilma koormava kuulsuseta.

Helene eesmärgid seoses "Cougari" triloogiaga on kõrged – teha endale maailmakaardil nime esimese Eesti naiskirjanikuna. Vaadates müüginumbreid, ei saa me selle üle imestada. Läbirääkimised toimuvad hetkel triloogia autoriõiguste müügiks mitmetesse riikidesse, samas asjaajamine, sealhulgas kolme raamatu tõlkimine, võtab kokku aega mitmeid aastaid. Lõplik eesmärk on aga üllas – regulaarne rahaline toetus Eesti Vähiliidule.

Kellel on soovi omandada triloogia autoriõigusi kas osaliselt või tervikuna (k.a filminduses) nii Eestis kui sellest väljapool, saab pöörduda otse müügiosakonna poole [email protected].

"Cougari" raamatud on müügil nii Rahva Raamatu, Apollo kui ka Naiselik.ee veebipoes (koos autogrammiga). Iga raamatu esimesi peatükke saab tasuta lugeda SIIN!

Kellel romaani “Cougar” raamatud läbi loetud, nendele on Helenel hea uudis – juba järgmisel suvel ilmub tema sulest uus armastusromaan “Viimse hingetõmbeni”. Selle raamatu tegevuspaigaks valis kirjanik Saaremaa, olles ennast seal tänaseks ka ise sisse seadnud, et sarnaselt “Cougari” 3. osa Haapsalu kesksusega viia end kurssi kohaliku eluoluga.