Robert Täht. Foto: Martin Ahven
Võrkpall
13. september 2019, 21:41

ÕL HOLLANDIS | Robert Täht sattus pärast väljavahetamist Cretuga sõnasõtta (2)

Eesti võrkpallikoondis alustas EM-finaalturniiri 1:3 kaotusega valitseva maailmameistri Poola vastu. Peatreener Gheorghe Cretu otsustas 1:1 viigseisult põhimehed välja võtta, et kogu meeskonnale turniirile sisseelamiseks võimalus anda. 

“Läksin väga raske südamega pingile, aga seda oli lausa lust vaadata, kuidas varumehed külmana mängu tulid ja taset hoidsid," sõnas Eesti parimana 13 punkti toonud Robert Täht. 

"Tavaliselt pole peatreener nii teinud [,et poole pealt sekkuvad varumehed – K.J.) aga täna tegi. Kuna ta on reeglina emotsiooni pealt otsustaja, siis tuli see mulle väikese üllatusena, et ta oma plaanist kinni pidas. Samas, nii palju ta ikkagi muutis, et esialgu pidid põhimehed mängima ainult esimese geimi, aga lõpuks mängisime kaks," jätkas nurgaründaja. 

Täht lisas, et tal tekkis peatreeneriga pärast väljavahetamist Cretuga ka väike vaidlus. "Läksid temaga korra n-ö sõnasõtta. Mina pidin väga vähe tegema, et väike peapesu saada. Aga tegelikult oli see egoistlik minu poolt, sest kõik mehed on kõvasti suvel tööd rabanud ja väärivad mänguaega," selgitas ta. 

“Gianni talitas väga targalt. Vahetuste tegemine näitas peatreeneri enesekindlust. Et ta usaldab kõiki mehi ja mehed ei vedanud teda ka alt. Oli väga oluline, et kõik mehed said platsi tunnetada ja on nüüd valmis turniiri edasises faasis meeskonda aitama," sõnas Täht. 

Tähe kõrval alustas täna teise nurgaründajana Martti Juhkami. Mida arvas mängust tema? "Algus oli veidi rabe ja vajasime sisseelamiseks aega. Plaan oligi selline, et anda kõikidele võimalus turniiriks valmis olla ja nagu näha, siis saime küll Poolale vastu. Ükskõik, kes meie poolelt on platsil. Meeskonnal on sügavust," sõnas ta. 

Martti Juhkami Foto: Martin Ahven

Oli see mõnevõrra üllatus ka, et Eesti teise ešeloniga nii hästi Poolale vastu sai? "Ei olnud. Teame, milleks oleme suutelised. Selge see, et saame veel paremini mängida, aga siit on hea edasi minna. Olulised mängud tulevad hiljem," sõnas kohtumises Poola vastu oma EM-punktiarve avanud nurgaründaja (2015. aasta EMil oli rakverelane varumees ning vaid servimas käies punkte ei toonud – K.J.)