Bogdan Bogdanovic.Foto: Reuters/Scanpix
Korvpalli MM 2019
14. september 2019, 19:21

KORVPALLI MM | Serbia leppis turniiril viienda kohaga, peatreener pani pärast mängu ameti maha

Hiinas toimuval korvpalli MMi eelviimasel päeval peeti täna kohamängud. Esimeses kohtumises võitles USA Poola vastu välja turniiri seitsmenda positsiooni. Äsja lõppenud teises lahingus pani lõpuks oma paremuse maksma Serbia, kes alistas Tšehhi 90:81 ning tuli kokkuvõttes viiendaks.

Viigiliselt 20:20 lõppenud avaveerandi järel rebisid ette tšehhid, kes olid poolajapausile minnes teinud sisse üheksapunktilise vahe. Enne viimast kümmet minutit oli aga kolmanda neljandiku koguni 28:12 võitnud Serbia ees 69:62. Lõpus Tšehhile võimalust ei jäetudki. 5:43 enne lõppu tabas Bogdan Bogdanovic kolmese ning vahe kärises juba 18punktiliseks. Enne lõpuvilet eduseis küll vähenes, kuid ohtlikku lähedusse vastaseid ei lastud.

Serblaste parim oli 31 punktiga Bogdanovic, kes on terve turniiri vältel suurepäraselt esinenud. Täna tabas Sacramento Kingsi hingekirja kuuluv tagamängija kolmeseid 58% täpsusega (7/12). MMil jooksis ta väljakule kaheksas kohtumises ning viskas keskmiselt 22.9 punkti mängus. Väljakult oli tema tabavusprotsent 56 ning kolmese joone tagant 53 (35/66).

Tšehhidele tõi 16 punkti Patrick Auda, Martin Peterka lisas 14 silma. Tegemist oli võistkonna ajaloo edukaima turniiriga: varem polnud nad isegi veerandfinaali jõudnud.

Pärast mängu andis serblaste peatreener Aleksandar Djordevic teada, et lahkub koondise peatreeneritoolilt. "Jah, see on tõsi. Ma lahkun. Oleksin seda teinud ka siis, kui me oleks oma eesmärgid saavutanud. Langetasin selle otsuse juba enne suve," sõnas Djordevic Serbia meediale.

Peatreenerina jätkab ta Bologna Virtuses, kuhu ta nimetati ametisse selle aasta 11. märtsil.