Ott Tänak Türgi rallil. Foto: AFP/Scanpix
WRC
14. september 2019, 20:57

SUPER! Toyota avastas, mis põhjustas Tänaku sõidu rikkunud probleemi (6)

Vaatamata seni keeruliselt kulgenud Türgi rallile jätkab Toyota meeskond punktide nimel võitlemist. Ott Tänak küll katkestas, kuid Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke on vastavalt kuuendal ja seitsmendal kohal. Lõpuks jõuti ka jälile probleemile, mis Eesti sõitjale täna saatuslikuks jäi.

Tiimi boss Tommi Mäkinen oli Tänakuga juhtunust löödud, kuid kinnitas, et leidsid, kus mure juured lasusid.

“Loomulikult on suur pettumus, et Ott oli hommikul sunnitud katkestama ning mul on sellest väga kahju. Avastasime, et probleem seisnes mootori juhtajus ehk ECUs. Loomulikult püüame seda lahendada. Olen kindel, et ta annab homme endast parima, kuid tema positsiooni tõttu ei saa see olema kerge.” 

“Jari-Mattil ja Krisil on olnud keeruline tõusta, kuid tundus, et nad pidid esimestena väga palju tee puhastamisega vaeva nägema. Homme pole enam palju järel, kuid peame edasi võitlema ning koguma nii palju punkte kui võimalik,” lisas Mäkinen.

Tänak tunnistas, et kuigi olukord muutus palju raskemaks, tuleb selliste asjadega lihtsalt leppida.

“Pärast esimest etappi ei käivitunud auto järgmiseks sõiduks. Nägime kõvasti vaeva ja proovisime mõista, mis probleemi tekitas. Paistis, et tegu võis olla ECU rikkega, ehk meil polnudki midagi selle vastu teha.

Loomulikult on see hetkel, mil võitleme oma esimese tiitli nimel, masendav. Kindlasti tegi juhtunu kõik palju raskemaks, kuid nii asjad on. See (võit) ei tule mingil juhul kergelt ning peame leppima ja edasi võitlema,” lausus Tänak.

Ka Latvala leidis, et tingimused olid keerulised. “Esimesest etapist alates oli täna hommikul väga libe, teel oli lahtine kruus. Lühematel sõitudel läksid tingimused paremaks ning kolmandal etapil olid olud juba päris head. Kiire rada sobis mulle väga hästi ning aeg oli täiesti arvestatav.”

“Pikemal sõidul proovisin rünnata, kuid olin pärast seda raskustes, kuna rehvid olid väga kulunud. Homme alustame parematelt kohtadelt, mis annab parema ülevaate jõudude vahekorrast teiste sõitjatega. Proovime ka midagi autoga teha, et rehvide kulumist vältida ning edaspidi targemad olla,” sõnas lootusrikas Mäkinen.

Meeke kinnitas, et vaatamata tänasele tuleb homme taas valmis olla.

“On olnud raske päev. Kindlasti mängis rolli, et esimeste startijatena pidime teed puhtaks sõitma, kuid peame ka ise vaeva nägema, et sellistel radadel paremad olla. Andsime endast parima, kuid taganttulijad olid meist märksa kiiremad. Homme peame hea esituse tegema, et võistkonnale punkte tuua. Minu ja Jari-Matti vahel on tihe rebimine, kuid pole vahet, kumb meist esimesena lõpetab,” ütles Toyota piloot.