Teemu Pukki City vastu löödud väravat tähistamas.Foto: EMPICS Sport/Scanpix
Jalgpall
14. september 2019, 22:00

VÕIMAS! Soomlane lõi Inglismaa meistriliigas tiitlikaitsja vastu võiduvärava

Premier League’i viiendas voorus sepistas tõelise üllatuse sellest hooajast kõrgliigas mängiv Norwich City, kes alistas tiitlikaitsja Manchester City 3:2. Võidumeeskonna viimase värava lõi ulmelises hoos olev soomlane Teemu Pukki. 

Norwich asus mängu juhtima 18. minutil, kui nurgalöögi järel jäeti vabaks Kenny McLean, kes värava ees ei eksinud. Kümme minutit hiljem duubeldas eduseisu Todd Cantwell, kes lükkas palli tühja väravasse pärast Pukki söötu. Enne poolaega jõudis Manchesteri klubi ühe tagasi lüüa, kui Norwichi kaitsjatest vabanenud Sergio Agüero peaga palli võrku kõmmutas. 

50. minutil sai soomlane lõpuks oma värava kirja. Emiliano Buendia, kes tegi eeltöö ka eelmisele kahele tabamusele, röövis palli Nicolas Otamendilt ning söötis selle Pukkile, kes palli üle väravajoone saatis. 

Manchester City suvine täiendus Rodri jõudis 88. minutil ühe tagasi lüüa, kuid Norwich pidas lõpuni vastu. 

Teistes mängudes alistas Manchester United Leicesteri 1:0, Tottenham purustas 4:0 Crystal Palace’i ning Chelsea oli väravaterohkes mängus Tammy Abrahami kübaratriki toel 5:2 üle Wolverhamptonist.

Viie vooru järel juhib liigatabelit Liverpool, kel koos 15 punkti. Lähim jälitaja Manchester City jääb maha juba viie punktiga.

Täna võiduvärava löönud Teemu Pukki on käesoleval hooajal tegemas tõelisi mehetegusid. Viie mänguga on soomlane kirja saanud tervelt kuus tabamust, millega on täna kolm kolli löönud Abrahami ja Agüero (mõlemad 7) järel väravaküttide edetabelis kolmandal kohal.