Gheorghe Cretu.Foto: Martin Ahven
Võrkpall
14. september 2019, 23:07

ÕL HOLLANDIS | Gheorghe Cretu võidusurvest: me ei suutnud seda pinget taluda

Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu sõnas pärast 0:3 allajäämist Montenegrole, et tema hoolealused ei pidanud lihtsalt võidusurvele vastu. Vaatamata sellele usub rumeenlane, et alagrupist edasipääsemine on jätkuvalt võimalik. 

"Ootasin siit rasket mängu. Oli teada, et tegu on täiesti teistsuguse vastasega. Meie pidime aga võitma ja head võrkpalli näitama, seega pinge oli meie õlul," sõnas loots pärast mängu Eesti ajakirjanikele. 

"Olin pettunud, et nad kasutasid palju vähem tempomehi, kui ootasime. Esimeses kahes geimis ei saanud me enda blokiga üldse neile vastu ning see hakkas meie närve sööma. Esimeses geimis eksisime palju ka servil, kuna tahtsime ilmselt sealt liiga palju saada. Paraku need vead meid ka kukutasid."

Peatreener ei nõustunud väitega, justkui olnuks täna tegemist vaimse kaotusega. "Asi polnud selles. Teadsime, et peame Montenegrole vastu astuma, kuid sellega kaasnes pinge. Mängijad hakkasid sellele aga liigselt keskenduma. Kahju, et me ei suutnud seda pinget taluda. Me ei võtnud täna kergeid punkte vastu," sõnas ta. 

Teise geimi alguses, seisul 7:13 otsustas Cretu põhisidemängija Kert Toobali välja võtta ning kapteni asemel lahingusse saata Markkus Keele. "See oli raske otsus, aga pidime midagi muutma. Väljakule oli vaja uut energiat, sest meie ründajad ei aidanud enam Kerti. Tahtsin esiti seda vahetust teha juba esimeses geimis, aga kuna meil oli paaripunktilin edu, siis lootsin, et saame enesekindlust, mille pealt teise geimi minna. Seda aga ei juhtunud, mistõttu pidin Markkuse sisse tooma. Ta tegi korraliku mängu, kuid ka tema ei saanud ründajatelt abi. Täpselt nagu Kert. Ainus, kes regulaarselt punkte tõi, oli [Kristo] Kollo."

Kuidas siit edasi minna? "Meil on jäänud veel kolm mängu. Palju oleneb meie suhtumisest. Homme on vastaseks täiesti uus meeskond. Meie mentaliteet ja suhtumine ei tohiks muutuda. Oleme võitleja. Vaja on lihtsalt natukene rohkem julgust. Peame ise uskuma, et võime paremini mängida. Kõik on veel lahtine ning turniiril on, mille nimel mängida. Oleks suur viga, kui peaksime seda kaotust tragöödiaks."