Ansu Fati.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
15. september 2019, 08:41

USKUMATU! Kõigest 16aastane Barcelona mängija tegi Hispaania liigas ajalugu

Eile õhtul peetud Hispaania liiga 4. vooru kohtumises sai väikese vahe järel taas võidurõõmu maitsta FC Barcelona, kes alistas Valencia 5:2. Nende ridades tegi ajalugu vaid 16 aasta ja 318 päeva vanune Ansu Fati, kellest sai noorim algkoosseisus alustanud mängija, kes La Ligas löönud värava.

Matš oli jõudnud kesta kõigest 110 sekundit, kui Guniea-Bissault pärit ääreründaja skoori tegi. 7. minutil suurendas Barca edu nende suvine täiendus Frenkie de Jong, kes oli eelnevalt söödu saanud Fatilt.  

27. minutil lõi Valenciale ühe tagasi Kevin Gameiro, kelle värav küll algselt arvatava suluseisu tõttu tühistati. Olukorras tõttas appi videokohtunik ehk VAR, mis kinnitas, et tabamus oli reeglitepärane. Poolaja pausi järel taastas Barcelonale kaheväravalise eduseisu keskkaitsja Gerard Pique, kes sahistas võrku pärast seda, kui puurilukk oli Antoine Griezmanni löögi tõrjunud.

Kaks korda oli täpne vigastuspausilt naasnud Luis Suarez, kes vahetas 60. minutil välja ajalugu teinud Fati. Lõppseisu vormistas lisaminutitel samuti vahetusest sekkunud Maxi Gomez, kelle tabamus Valenciale kaotuse pisut väärikamaks tegi.

Võiduga tõusis Barcelona liigatabelis neljandaks, neil on koos seitse punkti. Juhivad kaks Madridi klubi: Atletico on üheksa silmaga esimene, Real kaheksaga teine.

Kusjuures täna ajalugu teinud Fatile polnud see Hispaania liigas sugugi esimeseks väravaks. 31. augustil tegi ta skoori Osasuna vastu, olles eelnevalt sekkunud vahetusest.