Florentino Perez.Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
15. september 2019, 12:15

TOHOH! Madridi Real soovib NBAga liituda

Madridi Reali president Florentino Perez avaldas hiljuti soovi, et nende korvpallimeeskond võiks end proovile panna NBAs. Euroopas on Hispaania pealinna klubi end juba tõestanud, nüüd soovitakse jõudu katsuda parimate ookeanitaguste tiimidega.

Kuuldavasti on Perez esitanud palve, et Real NBA võistkondade hulka arvataks. Hispaanlane usub, et kümnekordne Euroliiga võitja tuleks sama hästi toime ka Põhja-Ameerikas. Samuti leiab ta, et üldine tase Hispaanias on liiga nõrk.

“Korvpallivõistkond peab hooajal mitu vähetähtsat matši. Parem on mängida vähem, kuid tugevamate vastastega. Oleme kaalunud Euroopa liigat ning mul on unistus näha Madridi klubi NBAs . Küsisin, kas oleks võimalik ühineda nende idakonverentsiga, kuid öeldi, et me asume väga kaugel.”

Teise variandina käis Perez välja, et võiks luua NBA Euroopa divisjon.

“Kuigi teised Hispaania meeskonnad ideest eriti huvitatud pole, on näiteks Kreeka ja Türgi klubisid, kellega koos saaksime moodustada Euroopa konverentsi.”

Perez rõhutas veel Reali ülemaailmsele populaarsusele: “Ainult kaht NBA klubi jälgitakse sotsiaalmeedia vahendusel rohkem kui meid.”

Madridi klubist on varem NBAsse siirdunud mitu mängijat, kes ookeani taga läbi löönud. Näiteks tänavu aasta uustulnuka tiitli võitnud Luka Doncic tegi enne suuri tegusid just Realis.