Kris Meeke Türgi MM-rallil.Foto: OZAN KOSE
WRC
15. september 2019, 16:48

Latvala ja Meeke arvustasid Toyota ralliautot, esimene raputas endale tuhka pähe (6)

Türgi MM-ralli ei kulgenud Toyotale rõõmsalt – Ott Tänak katkestas mootori juhtaju probleemi tõttu, kõrgete kohtade eest ei suutnud konkureerida ka Jari-Matti Latvala ega Kris Meeke.

Kogenud soomlane oli kuues ja põhjaiirlane lõpetas täpselt Latvala selja taga. Kaotust Türgis triumfeerinud Sebastien Ogier'le kogunes Toyota meestele vastavalt 2.59,1 ja 3.53,3. Tänak sai lõpp-protokolli 16. koha.

Ralli finišis tõdesid Meeke ja Latvala, et Toyota polnud võidukonkurentsis olemiseks piisavalt kiire. Sama kehtis ka mullu, sest ehkki Tänak võitis ja Latvala oli teine, tuli edu eeskätt konkurentide eksimuste või ebaõnne tõttu.

"Auto oli tugev, kuid kiirusest jäi vajaka," sõnas Latvala. "Tõstan käe üles ja ütlen, et tegin testil vea, kui ei saanud õiget seadistust paika." Meeke ütles: "Meil polnud piisavalt kiirust, et tippkonkurentsis olla. Sellisel [karmide oludega] rallil on meil auto kallal vaja veel kõvasti vaeva näha."

MM-hooaja lõpuni on kolm etappi, kui sõidetakse vastavalt Walesis, Kataloonias ja Austraalias. Sarja juhib Tänak, kelle edu Ogier' ees on 17 ja Thierry Neuville'i ees 30 punkti. Suurbritannias sõidetakse 3. – 6. oktoobrini.