Rõõmsad Hispaania korvpallikoondislased.Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Korvpalli MM 2019
15. september 2019, 16:59

KORVPALLI MM | Üllataja Argentina nokauti löönud Hispaania krooniti maailmameistriks (5)

Hiinas lõppenud korvpalli MMil krooniti maailmameistriks Hispaania, kes alistas üllatuslikult finaali jõudnud Argentina 95:75. Vana Maailma suurjõud oli mänguliselt igas vallas vastastest selgelt üle.

Eurooplased haarasid ohjad juba avaveerandil, mis võideti 23:14. Kohtumist alustati suurepärase kaitsemänguga ning Argentina oli korvini jõudmisel suurtes raskustes.

Ehkki ladinaameeriklased valget lippu ei lehvitanud, jätkas Hispaania pidevalt turvalises edus. Parimal hetkel juhtisid Sergio Scariolo hoolealused kohtumist 22 punktiga.

Kohtumise resultatiivseimana viskas Gabriel Deck Argentina kasuks 24 punkti. Ta tabas kümnest kahepunktiviskest üheksa. Hispaaniale tõi Ricky Rubio 20 silma.

Hispaania jaoks on tänavune MM-tiitel ajaloo teine. Kokku on korvpalli maailmameistritrofee pea kohale tõstnud kuus riiki: USA, Jugoslaavia (5), Nõukogude Liit (3), Brasiilia (2), Hispaania (2) ja Argentina (1).

58aastane Scariolo on nüüd Hispaania peatreenerina võitnud kuus tiitlivõistluste medalit, sealhulgas kolm EM-kulda. Tänavune autasu on Scariolole esimeseks medaliks MMilt.