Ott Tänak Türgi MM-rallil.Foto: Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
15. september 2019, 17:45

Gaasi põhja suruv Ott Tänak: eile juhtunu valmistab endiselt pettumust (4)

Ott Tänaku jaoks ei lõppenud Türgi MM-ralli kohutavalt – ta võitis punktikatse, ehkki ralli lõppkoha eest eestlane silmi ei teeninud.

Saaremaalt pärit sõitjale sai saatuslikuks mootori juhtaju probleem, mistõttu pidi ta katkestama. Pühapäevaks tuli Tänak rajale tagasi, hoidis autot ja rehve ning edestas punktikatsel Thierry Neuville'i 2,6 sekundiga.

"Meil polnud täna midagi kaotada ning andsime endast kõik. Oleme õnnelikud, et saime punktikatselt lisa," rõõmustas Tänak. "Olen kindel, et see annab tulevikuks lisamotivatsiooni. Muidugi, eile juhtunu valmistab endiselt pettumust," viitas ta katkestamisele. "Hooaja lõpuni on kolm rallit, meil pole teha midagi muud kui maksimaalselt suruda."

Tänaku võimsa esitusega punktikatsel oli rahul ka tiimipealik Tommi Mäkinen. "Eile oli meie jaoks keeruline päev ja võib-olla polnud meie ettevalmistus ralliks ideaalne, sest olud on lihtsalt nii väljakutsuvad. Järelejäänud rallide osas teame, et meie kiirus on hea ning tunneme end enesekindlalt."

MM-hooaja lõpuni on kolm etappi, kui sõidetakse vastavalt Walesis, Kataloonias ja Austraalias. Sarja juhib Tänak, kelle edu Ogier' ees on 17 ja Neuville'i ees 30 punkti. Suurbritannias sõidetakse 3. – 6. oktoobrini.