Poola koondise poolehoidjad ei andnud kodupublikule võimalustki. Foto: CEV
Võrkpall
15. september 2019, 19:00

ÕL HOLLANDIS | Poola fännid toppisid kodupubliku suu kinni

Võrkpall saab vähestes riikida nautida ülisuurt populaarsust. Eesti on üks nendest, kus vollesõbrad tribüüne ummistavad. Euroopa kontekstis tasub esile tuua veel näiteks Soomet, Türgit, Itaaliat ning mõistagi valitsevat maailmameistrit Poolat.

Kui eestlasi sõitis Hollandisse omadele kaasa elama umbes 1500, siis poolakaid on Rotterdamis kaks või isegi kolm korda rohkem. Kohtumises Eestiga nad kindlasti kõik saali ei jõudnud, kuid vastasseisuks Hollandiga oli istekoha leidnud iga viimane kui punavalge.

Poolakate mass oli koguni nii võimas, et kodusaalis mänginud hollandlased ei saanud teps mitte koduseinte toetust endale selja taha.

Siinkirjutaja silmatesti põhjal oli Poola fännide ülekaal 60:40 (seda siis 11000pealises hallis). Minimaalselt. Ning oranžikatele poolehoidjatele tõmmati kott pähe nii hümnilaulmisel kui ka niisama kaasaelamisel. Polska särkides ja sallides poolehoidjate tekitatud lärm summutas praktiliselt iga hollandlaste ürituse. Nende karjed lihtsalt ei jõudnud kusagile.

Poola fännid põrgulärmi tegemas. Foto: CEV

Tea, kas omade kehva partii tõttu (kui allajäämist maailmameistrile üldse kehvaks saab pidada) või Poola valjude fännide tõttu, kuid ühel hetkel lõpetasid tribüünidel viibinud hollandlased üldse rõkkamise. 

Kui Holland virutas rünnaku või servi auti, pistsid käe taeva poole kõik poolakad. Poola sarnase eksimuse korral valitses saalis aga praktiliselt haudvaikus.

Hollandlased liigutasid ja tegid häält vaid siis, kui halli DJ vastava muusika koos etteõpetatud tantsuliigutustega kõlaritest üürgama pani. Ehk neile oli selgelt vaja koordineerijat. Poolakad saatsid DJ suunised kus see ja teine ning hakkasid iseseisvalt „Polska, Polska“ karjuma või teisi viisijuppe üles tooma.

Ühesõnaga, oranžid vollesõbrad vaatasid mängu ning nautisid meelelahutust. Punavalged vaatasid meelelahutust ja nautisid kogu südamest hoopis mängu.

P.S. Kui Holland kolmanda geimi algus Poola vastu pikalt juhtis, elavnesid ka nende poolehoidjad, kuid lõpuks läks kõik täpselt nii, nagu eespool kirjeldatud. Poola võitis lõpuks kohtumise 3:0 (25:19, 25:18, 25:19).  

Poola fännid enne mängu Aboy spordihalli esist parkimisplatsi ummistamas. Foto: CEV