Kombinatsioone, kuidas Eesti alagrupist edasi saaks, pole võimalik kerge vaevaga selgeks õppida. Foto: Mari Luud
Võrkpall
17. september 2019, 07:40

ÕL HOLLANDIS | Millised tulemused aitaksid Eesti alagrupist edasi? (5)

Poolalt, Montenegrolt ja Tšehhilt saadud kolm järjestikust kaotust on Eesti võrkpallikoondise EMi alagrupist edasipääsemise lootustele pannud ülitugeva, ent mitte lõpliku põntsu. Õhtuleht vaatas olukorras, kus igal meeskonnal on vöö vahel kolm kohtumist, meie alagrupile otsa ning hindas, milliste stsenaariumide korral võib õnn veel meie õuele paista.
Standings provided by Sofascore LiveScore


Teisipäevased kohtumised:
Montenegro – Poola
Eesti – Holland

Kolmapäevased kohtumised:
Ukraina – Eesti
Holland – Tšehhi

Neljapäevased kohtumised:
Tšehhi – Montenegro
Poola – Ukraina

Esmaspäevase esimese mänguga, kus Ukraina alistas Montenegro sai selgeks karm tõsiasi, et ühe võiduga siit alagrupist kaheksandikfinaali asja pole. Seega peab Eesti üle olema nii Hollandist kui ka Ukrainast. Ning seda soovituslikult 3:0, sest isegi 3:1 tulemus võib meie jaoks olukorra võimatuks teha.

Kuigi pall on ümmargune ning spordis võib kõike juhtuda, siis kõikide võimalike stsenaariumide kõige suuremaks eelduseks on, et siiani vaid võite tunnistanud valitsev maailmameister Poola ei tõsta gaasipedaalilt jalga ning kihutab täie hooga ehk 3:0 võitudega kaheksandikfinaali. Peaks nemad korra kusagil vääratama (kas või ühes geimis), suureneb võimalike muutujate arv jälle märgatavalt. 

Kui need kriteeriumid lukku panna jäävad muutujateks vaid Hollandi ja Tšehhi ning Tšehhi ja Montenegro kohtumised. Neist kahest on kõige hirmutavamaks esimene, kust Eestile oleks samuti vaja võimalikult ühepoolset tulemust. Sealjuures pole erilist vahet kummale poole. 

Teoorias on Eestil võimalik edasi saada ka kui alistame Ukraina 3:0, kuid Hollandi vastu saame kõigest 3:2 võidu ehk 2 punkti. See nõuaks aga juba kõrgemate jõudude sekkumist ehk Montenegro 3:2 võitu Tšehhi üle ning isegi siis mindaks võrdsete punktide ja geimide puhul juba mängupunkte lugema. 

Kokkuvõttes on erinevaid kombinatsioone endiselt liiga palju, et neid loetlema hakata, seega alustame algusest ning läheme võtame täna Hollandi vastu selle võidu ära!